wo. 16-01 20:30
LDN
96

LWD
75
do. 17-01 20:00
DBO
76

GRO
65
do. 17-01 20:00
LIM
59

ZWO
103
za. 19-01 20:00
DBO
0

DHE
0
za. 19-01 20:00
AMS
0

LIM
0
zo. 20-01 14:00
ZWO vs
RDM
zo. 20-01 16:00
DOR vs
LDN
zo. 20-01 16:00
LWD vs
GRO
wo. 23-01 20:00
LDN vs
BAK
wo. 23-01 20:30
DIN vs
GRO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Week van de Waarheid


Week van de Waarheid

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 28 november 2014 – De Week van de Waarheid is nu echt aangebroken. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege de strijd om het voortbestaan van Port of Den Helder Kings. Maar ook teams als Aris Leeuwarden en Donar moeten nu presteren.

De wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden zou zomaar het einde kunnen betekenen van de kortstondige revival van topbasketbal in de kop van Noord-Holland. Terwijl alle ingrediënten aanwezig leken om oude tijden te laten herleven, moet de conclusie nu toch zijn dat er in Den Helder niet op een stevig fundament maar op drijfzand is gebouwd. Een trieste constatering, zeker als je ziet hoe coach en spelers tot het bitter eind door blijven knokken om in ieder geval sportief gezien alles uit de kast te halen.

 

Alles uit de kast halen doen ook de mannen van Challenge Sports Rotterdam. Toch gingen ze juist afgelopen dinsdag tegen Den Helder Kings hard onderuit. En met een wedstrijd tegen (mede)koploper SPM Shoeters voor de boeg is dat geen goed teken. 
 
In de kelder van de DBL gaat Maxxcom BSW zaterdagavond op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Aris Leeuwarden moet daar het kind van de rekening worden.
Voor de topwedstrijd van deze speelronde moeten we geduld hebben tot zondagmiddag.  De “Hanze”-strijd tussen Landstede Basketbal en Donar is in verband met de TV-registratie een half uur vervroegd (nieuw aanvangstijdstip 13.30 uur).
 
Challenge Sports Rotterdam (4-7) – SPM Shoeters  (8-1)
Challenge Sports Rotterdam was dinsdagavond erg lief voor de Port of Den Helder Kings. Niet alleen kochten coach en spelers netjes een entreekaartje voor dit duel, ze maakten in de eerste veertien minuten van het duel ook geen enkele persoonlijke fout op de Helderse spelers.
 
Tegen koploper SMP Shoeters zullen de Rotterdammers harder moeten spelen om ook maar kans te hebben op de overwinning. Zo niet dan wordt het voor de Bossche formatie net zo’n makkelijke overwinning als bij aanvang van dit seizoen in de eigen Maaspoort.
 
Onder aanvoering van een uitstekende Chris Denson (22 pnt) won de titelfavoriet toen (zonder de andere Amerikanen) al ruim met 81-59. Vooral onder de borden belooft dit een interessant duel te worden want na ZZ Leiden zijn dit de twee teams die de meeste rebounds plukken.
 
Maxxcom BSW (1-9) – Aris Leeuwarden (2-7)
Het bleef lang stil vanuit Leeuwarden nadat Ryan Watkins en Miles Jackson-Cartwright vorige week zaterdag na het duel tegen Zorg en Zekerheid Leiden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gingen. De onheilstijding volgde uiteindelijk toch. Miles Jackson-Cartwright zal zo’n drie maanden aan de kant moeten blijven vanwege een polsblessure.
 
Een forse aderlating voor Aris Leeuwarden dat ook Rick Pijp nog moet missen. Stiekem hoopte men in Leeuwarden om via overwinningen op Maxxcom BSW, BC Apollo en Challenge Sports Rotterdam de komende week afscheid te kunnen nemen van de onderste regionen.  Dat wordt zonder Jackson-Cartwright een stuk lastiger. Toch moet de formatie van Tom Simpson nu echt iets moeten laten zien, zo maakte ook teamcaptain Tjoe de Paula zijn medespelers deze week duidelijk.
 
Afgelopen zaterdag ontstak hij in grote woede omdat een aantal teamgenoten na een goede start verzuimden hun defensieve taken uit te voeren. Hierdoor kon Zorg en Zekerheid Leiden met een 1-26 run rond de thee de wedstrijd al vroegtijdig beslissen.
 
Zorg en Zekerheid Leiden (8-1) – Den Helder Kings (7-3)
Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdagavond op tegen Port of Den Helder Kings. Sinds er een ultimatum is gesteld aan het doorgaan van de Helderse formatie, vliegen de driepunters van alle kanten door de ring. Of de Kings nu wel of niet doorgaan na de deadline van 2 december, maakt zaterdagavond niet uit. Zorg en Zekerheid Leiden zal aan de bak moeten. 
 
In Den Helder speelde Zorg en Zekerheid Leiden een van de beste wedstrijden van dit seizoen, zeker na de pauze. Bij rust was de ploeg van Eddy Casteels al op voorsprong genomen, in het derde kwart werden meteen korte metten gemaakt met de Helderse formatie. In het laatste kwart liep het verschil snel op richting de twintig punten, maar de 70-85 overwinning mocht er zijn.
 
Het is nog wel de vraag of Patrick Hilliman zaterdagavond mee kan doen. De oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden kampt met een blessure. Assistent-coach Mike Nahar is er in elk geval niet bij. Hij heeft zich niet alleen teruggetrokken als coach van het Helderse team in de Dutch Talent League, maar ook als assistent van Jaumin.
 
Landstede Basketbal (7-2) – Donar (6-4)
Beide coaches hielden het nodige huiswerk over aan de vorige wedstrijd. Landstede werd in Den Helder van buiten de cirkel aan flarden geschoten en bleek niet in staat zich weer terug in de wedstrijd te knokken. De bezoekers uit Groningen werden tegen BC Apollo en Challenge Sports op agressiviteit  onder de borden geklopt en dat was helemaal niet naar de zin van coach Ivica Skelin. Voor een groot deel kan dat verklaard worden door het ontbreken van Thomas Koenis, die in Zwolle wel weer op het appel zal verschijnen.
 
Skelin toonde zich wel tevreden over het beperkte aantal turnovers van zijn ploeg, maar krijgt in Zwolle nu een tegenstander die gespecialiseerd is in het uitlokken van fouten bij de tegenstanders. Niet voor niets kent de formatie van Joe Burton (3,75) en J.T. Tiller (3,25) de twee grootste ballendieven van de DBL.
 
Om aansluiting met de top van de ranglijst niet definitief te verliezen, zullen de Groningers in Zwolle moeten winnen. Eerder dit seizoen lukte dat in de thuiswedstrijd niet. Landstede nam toen in de Martinihal een ruime 31-54 voorsprong maar zag een gekortwiekt Donar toen toch nog sterk finishen 74-78.
 
Bij de Groningers is sinds dat duel veel veranderd. Niet alleen zal Ross Bekkering (toen geblesseerd) weer van de partij zijn, maar in Lance Jeter en Mark Sanchez zijn de Groningers nog twee sterkhouders rijker. Hopelijk slagen beide ploegen er in de televisiekijkers ditmaal wel een attractieve en spannende wedstrijd te bezorgen, want na de negatieve berichten van de afgelopen weken kunnen we dat wel gebruiken.
 
 

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 16  15  30 
Landstede Basketbal Zwolle 19  15  30 
New Heroes Den Bosch 17  14  28 
Donar Groningen 17  13  26 

Dutch Windmills Dordrecht 17  10  20 
Den Helder Suns 18  11  14 
Aris Leeuwarden 19  14  10 
Feyenoord Rotterdam 18  14 

Apollo Amsterdam 18  15 
10  Basketball Academie Limburg 19  16 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken