zo. 17-11 14:00
ZWO
92

LDN
75
zo. 17-11 14:30
RDM
67

DBO
57
wo. 20-11 18:00
BRA
78

LDN
88
wo. 20-11 19:00
KAP
67

ZWO
100
wo. 20-11 19:30
GRO
62

PIN
79
za. 23-11 20:00
LWD vs
ZWO
za. 23-11 20:00
LDN vs
GRO
zo. 24-11 14:30
RDM vs
AMS
wo. 27-11 18:30
GRO vs
SPI
wo. 27-11 19:30
ZWO vs
IRO
Website laten maken voor 250,-

Orange Lions winnen All Star Game

Worthy de Jong probeert Jason Dourisseau uit te spelen.
   © Christian Aarts
 

Orange Lions winnen All Star Game

Door Bryant Abath
 

LEIDEN, 28 februari 2016 - In een leuke All Star Game met aardig wat hoogstandjes hebben de Orange Lions de DBL All Stars verslagen met 100-98. Halverwege hadden de DBL All Stars nog een 46-54 voorsprong. Worthy de Jong werd uitgeroepen tot MVP van de All Star Game.

Het begin is voor Orange Lions met een dunkje van Mohamed Kherrazi als opwarmertje. De eerste echte opleving is een alley-oop van Jason Dourisseau op assist van Lance Jeter. En het dunken gaat verder met Dejan Kravic. De DBL All Stars staan dan op een 5-11 voorsprong. De Bossche center Kravic dribbelt dan het hele veld over om vervolgens nog een dunk af te leggen. De DBL All Stars lopen verder weg als Tyson Hinz er een driepunter ingooit en Dourisseau opnieuw dunkt: 5-20. Een no-look pass van Kherrazi op Yannick Franke zorgt voor een kleine aansluiting van de Orange Lions die ook aan het spektakel mee gaan doen. Er komt dan een periode waarin er veel driepunters geschoten worden. Jeroen van der List zorgt voor een kleiner verschil met een driepunter. En ook Kees Akerboom is trefzeker van ver. Het eerste kwart, dat uit vooral dunks en driepunters bestaat, eindigt bij 22-25 voor de DBL All Stars.

Javier Duren heeft moeite met de druk van MVP Worthy de Jong. (Foto: Luka de Kruijf)

Het tweede kwart begint namens de DBL All Stars met een driepunter van Javier Duren. De Orange Lions vallen op met veel mooie passjes naar de open man. Na drie driepuntspogingen valt de driepunter bij Van der List. Stefan Mladenovic, ’s ochtends nog opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ralf de Pagter, zet de Lions met een jumper op een voorsprong: 31-30. Opnieuw een driepunter, nu aan de kant van de DBL All Stars. Grant Gibbs zorgt voor 31-33. Ross Bekkering doet het publiek opveren met een prachtige alley-oop, iets wat natuurlijk thuishoort bij zo'n evenement. Vervolgens komt er nog een mooie actie. Een mooie aangever van Worthy de Jong naar Kherrazi die de bal achterwaarts afmaakt. De Lions blijven met deze mooie acties in het spoor van de DBL All Stars, helemaal als er nog zo'n mooie dunk komt van de Lions door De Jong. Maar naast het scorende werk zijn er nog andere factoren die aantrekkelijk kunnen zijn. Zoals de confrontatie tussen de broers Arvin en Gian Slagter. Kravic bepaalt met een dunk de stand bij rust op 46-54 voor de DBL All Stars.

In de tweede helft gaat het dunken gewoon door. Kravic met opnieuw een dunk en Tyson Hinz met een driepunter zorgen dat de DBL All Stars weer verder uitlopen naar 11 punten. Na opnieuw een dunk van Kravic antwoordt Van der List met een dunk namens de Orange Lions. Zoals elke All Star Game is het een afwisseling van dunks en driepunters. Van der List namens de Lions en Jansen namens de DBL All Stars verzilveren allebei met succes hun driepuntschoten. Via een flipperkast situatie komt de bal bij Kherrazi die met opnieuw een dunk het verschil weer kleiner maakt. Akerboom komt dan door met een driepunter namens de Lions: 62-73. De driepunters houden niet op. Arvin Slagter en Thomas Dreesen scoren allebei ook een driepunter. Zo krijgt het derde kwart het kenmerk van het schieten van driepunters. De Jong bepaalt met een dunk de stand na het derde kwart op 73-80.

Jeroen van der List probeert de schotpoging van Grant Gibbs te neutraliseren. (Foto: Christian Aarts)

Het vierde kwart begint eveneens met een driepunter. Dit keer Leon Williams: 76-80. Het verschil wordt nog maar twee punten na een break afgerond door Franke, 78-80. Na een score van Gibbs, benut De Jong een driepunter om de Lions weer een voorsprong te bezorgen: 83-82. De Jong gaat vervolgens door met scoren. Een and-1 zelfs. En dat is opvallend, want persoonlijke fouten worden op dit soort evenementen bijna nooit gefloten. Na de benutte vrije worp staan de Lions weer voor: 86-84. De Jong weet van geen ophouden en gooit er vervolgens nog een driepunter in voor 89-86. Maar de DBL All Stars geven niet op. Gibbs gooit de bal hard tegen het bord en zet daarna zijn rebound gelijk om in een score: 91-88. De DBL All Stars moeten dan wat zeilen bijzetten. Zij doen dat met een dunk van Kravic. De stand is op dat moment echter wel 95-90 voor de Lions. De DBL All Stars scoren opnieuw door Jeter, maar Akerboom zet de Lions op veilige afstand met een driepunter: 98-92. Het honderdste punt komt op naam van De Jong die namens de Lions topscoorder is met 25 punten: 100-96. Dourisseau antwoordt nog met een score, waarna de Lions de bal verliezen. Met nog negen seconden staat het dan 100-98 voor de Lions, maar de DBL All Stars krijgen na een time-out balbezit. Het laatste drietje gaat er niet in, zodat de Lions net als vorig seizoen de DBL All Star Game winnend afsluiten: 100-98.

Dejan Kravic met een van zijn vele dunks tijdens de All Star Game. (Foto: Robert Verboon)

Foto's

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle 16 
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord 12 
Donar Groningen 12 
Heroes Den Bosch 12 

Zorg en Zekerheid Leiden
Den Helder Suns
Basketbal Academie Limburg
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam 10 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken