do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Focus Donar nu op SuperCup


Focus Donar nu op SuperCup

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 30 september 2016 – Na de uitschakeling voor de Basketball Champions League (wel plaatsing voor de FIBA Europe Cup) moet de knop bij Donar razendsnel om. De focus moet nu naar het SuperCup-duel tegen Shooters Den Bosch.

Aan de vooravond van de start van de competitie staat zaterdagavond traditiegetrouw het duel om de SuperCup tussen de landskampioen (Donar) en bekerwinnaar (Shooters Den Bosch) op het programma. Het duel wordt gespeeld in de Groningse Martiniplaza, maar niet in de vertrouwde Middenhal. Die is deze zaterdagvond niet beschikbaar, waardoor de basketballers moeten uitwijken naar de EXPO-hal die plaats biedt aan maximaal 2000 toeschouwers.

In die EXPO-hal moet Shooters Den Bosch het kind van de rekening kunnen worden van de Groningse uitschakeling voor de Basketball Champions League. Bij winst in Tartu zouden er volgende week twee belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen Bakken Bears op het programma staan. Nu die wedstrijden van het programma zijn geschrapt, moet de focus van de Groningers volledig gericht worden op twee duels tegen Shooters Den Bosch. Na de strijd om de SuperCup treffen beide teams elkaar volgend weekend bij de start van de competitie in Den Bosch namelijk opnieuw.

Ondanks het verlies tegen BC Tartu heeft Donar in de voorbereidingswedstrijden én de BCL-kwalificatiewedstrijd bewezen klaar te zijn voor de Nederlandse competitie. Shooters Den Bosch beleefde een heel andere voorbereidingsperiode. Lange tijd bleef onduidelijk of er dit seizoen überhaupt profbasketbal gespeeld zou worden in de Bossche Maaspoort. Ook toen er uiteindelijk toch witte rook verscheen, bleven de Bosschenaren lang onder de radar. Behalve signalen over enkele ruime nederlagen tegen Belgische teams (74-43 in Luik, 84-36 in Brussel) bleef het muisstil vanuit het Brabantse. Tot eerder deze week de revolutionaire plannen van Bob van Oosterhout en Jos Frederiks werden onthuld. 

Een mooie opsteker voor Den Bosch en het Nederlands basketbal, maar een ingreep die nog niet van invloed zal zijn op de sportieve prestaties tijdens de Supercup. De eerder deze week aangetrokken pointguard Antwan Scott zal nog niet van de partij zijn. Daarom zullen de oudgedienden Akerboom, Wessels, De Pagter (en oké), Lietmeijer en Bouwknecht de Bossche jeugd bij de hand moeten nemen. Zij mogen alleen maar hopen dat de wedstrijden tegen BC Tartu de Groningers toch veel meer energie hebben gekost dan de Noorderlingen lief is. Zo niet, dan moet de SuperCup gewoon in Groningen achterblijven.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: