do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Orange Lions verslaan All*Stars

Mohamed Kherrazi was een van de vele spelers die een dunk plaatste tijdens de All*Star Game.
   © Christian Aarts
 

Orange Lions verslaan All*Stars

Door Bryant Abath
 

LEIDEN, 19 februari 2017 - Voor de derde keer op rij hebben de Orange Lions de All*Star Game in winst omgezet. Dit keer werd het 109-100 voor de formatie van hoofdcoach Toon van Helfteren. Scherpschutter Olaf Schaftenaar werd na afloop uitgeroepen tot MVP van de All*Star Game.

De start van de eerste periode van acht minuten begint met een stukje scherp schieten. Stefan Mladenovic en Jason Dourisseau starten gelijk met een driepunter. Spektakel komt eraan te pas wanneer Mohamed Kherrazi dunkt en Drago Pasalic wat goochelt met de bal. Het kenmerk van dit soort wedstrijden is het aantal no look passes dat gegeven wordt en dat de spelers zich focussen op vermaak en een prettige stemming bij het publiek. Na vier minuten spelen betekent dat uiteraard al een hoge score in deze wedstrijd. Dourisseau voelt zich goed in de eerste acht minuten. Zijn scores bestaan voornamelijk uit de backdoors die hij toegediend krijgt uit de no look passes. De All*Stars dunken rustig verder met Chase Fieler en La’Shard Anderson, al kan Sean Cunningham er ook wat van. De Orange Lions weten dankzij hem en twee driepunters van Olaf Schaftenaar wat terug te komen in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigt bij 27-32 voor de All*Stars.

Het rondpassen gaat het tweede kwart rustig door. Mooie eindstations worden gevonden en dat houdt de wedstrijd levendig. Spanning kan er ook nog aan te pas komen. Kherrazi dunkt opnieuw, waardoor de Lions op een voorsprong staan. Het vervolg van het tweede kwart begint de vorm van een backdoor contest te krijgen. Zowel de All*Stars als de Lions scoren om beurten door middel hiervan. Ook het maken van een persoonlijke fout wordt als lollig beschouwd. Zo houdt J.T. Tiller zijn ploeggenoot Schaftenaar vast bij zijn middel terwijl hij omhoog wil gaan. Maar in zo'n wedstrijd is dat allemaal niet erg. Volgend spektakelstuk zijn twee dunks van Fieler. Al deze dunks zorgen voor een 52-58 stand bij rust voor de All*Stars.

Tweede helft wordt met verschillende driepunters geopend. Pasalic en Jessey Voorn weten dat dusdanig voor elkaar te krijgen. De dunks lijken in het derde kwart op te houden. De volgende minuten worden er opnieuw driepunters geschoten. Met name Voorn en Schaftenaar lukt het meerdere keren, en zo komen de Lions weer wat dichterbij. We komen dan op een punt waar beide teams voor spektakel proberen te zorgen, maar het lukt niet helemaal. Prachtige passes verdwijnen meerdere keren, of in handen van de tegenstander, of over de achterlijn. Toch lijken de Orange Lions het heft in handen te nemen. Dunks van Schaftenaar en Nick Oudendag zetten de formatie van Van Helfteren op 77-75. Voorn is trefzeker vanaf de driepuntslijn. Toch hebben de All*Stars het idee dat zij ook voor wat spektakel willen zorgen. Dat lukt hen vanaf de driepuntslijn, namelijk twee keer via J.T. Yoho waardoor de All*Stars het laatste kwart ingaan met een 84-88 voorsprong.

De laatste acht minuten zijn voor de Orange Lions. De driepunters vallen als rijpe appels. Vooral Schaftenaar is trefzeker vanaf die positie. Met 26 punten zou hij later worden uitgeroepen tot MVP van de All*Star Game. Mede door zijn zes driepunters (Voorn had er ook zes) zet Oranje in de laatste vijf minuten een 87-88 achterstand om in een 109-100 zege.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: