zo. 11-11 18:00
LIM
91

DHE
102
wo. 14-11 18:00
CSM
72

LDN
76
wo. 14-11 19:30
GRO
89

PIN
83
wo. 14-11 20:00
DBO
102

IRO
87
vr. 16-11 20:00
AMS
61

LDN
93
zo. 18-11 14:00
ZWO vs
DOR
zo. 18-11 14:30
RDM vs
DBO
zo. 18-11 16:00
LWD vs
DHE
zo. 18-11 18:00
LIM vs
GRO
zo. 18-11 19:30
LDN vs
AMS
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Poropat nieuwe coach New Heroes

Silvano Poropat is komend seizoen coach van New Heroes Den Bosch.

Poropat nieuwe coach New Heroes

DEN BOSCH, 31 mei 2017 - Zestienvoudig landskampioen New Heroes Den Bosch heeft in Silvano Poropat een nieuwe hoofdcoach vastgelegd. De oud-coach van onder meer het Duitse Ludwigsburg, Mitteldeutscher BC en recentelijk Telekom Baskets Bonn tekent voor twee jaar.

Middels deze transfer onderstreept New Heroes haar ambitie terug te keren in de absolute top van het Nederlands basketbal.

Poropat (geboren 16 april 1971 in het Kroatische Pula) kende een bescheiden carrière als speler om vervolgens vroeg het trainersvak in te stappen. In 1999 begon hij in Duitsland als jeugdcoach bij Ludwigsburg. In de loop der jaren werkte de Kroaat zich op om in 2004 hoofdcoach te worden bij diezelfde club. In zijn derde seizoen bij de club werd hij met beperkte middelen tweede in de Basketball Bundesliga. Dit leverde hem de titel 'Coach van het jaar' op.

Naast in Duitsland gewerkt te hebben, heeft Poropat in 2010 het Letse Ventspils onder zijn hoede gehad. Na een jaar keerde hij weer terug naar Duitsland. In de ProA (tweede Duitse divisie) trainde hij BG Karlsruhe en Mitteldeutscher BC. Met de laatste club promoveerde hij in zijn eerste seizoen (2012) naar de Basketball Bundesliga. Dit leverde hem wederom de titel 'Coach van het jaar' op, ditmaal in de ProA competitie.

Na goede prestaties met Mitteldeutscher BC in de Basketball Bundesliga en nogmaals een titel van 'Coach van het jaar' in 2014, besloot Poropat in te gaan op een aanbieding van topclub Telekom Baskets Bonn.  Afgelopen seizoen was hij aldaar verantwoordelijk voor het eerste team.

Jos Frederiks is zeer verheugd over de nieuwe hoofdcoach: "Bob van Oosterhout en ikzelf zijn trots dat Silvano Poropat deze nieuwe uitdaging aan wil gaan! We zijn niet over één nacht ijs gegaan, hebben veel informatie ingewonnen bij onder anderen Raoul Korner en bovenal intensief geschakeld met Silvano zelf. Met hem halen we veel ervaring binnen en een persoon die alles uit zijn teams weet te halen, getuige zijn prestaties en uitverkiezingen tot coach van het jaar. Een topper, die normaliter vrijwel onhaalbaar is voor een competitie als de Nederlandse."

Ook Poropat zelf kijkt uit naar zijn start in Den Bosch: "Ik ben zeer dankbaar dat ik de kans krijg aan de slag te gaan bij New Heroes, een club met een grote historie, prachtige faciliteiten en bovenal een moderne, gedurfde visie! De ambitie en de onvoorwaardelijke wil om te winnen spreekt mij enorm aan. Ik kijk er daarom ook naar uit om de fans en de mensen in de organisatie te ontmoeten."

De club is in gesprek met Sander van der Holst om zijn nieuwe rol binnen de organisatie te bepalen. Frederiks hierover: "Wij zien Sander als een talentvolle coach die we graag voor New Heroes willen behouden. Echter, om nu prijzen te winnen, denken we een hoofdcoach met meer 'kilometers in de benen' nodig te hebben en derhalve is Silvano de juiste man op de juiste plaats."

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 16 
Donar Groningen 12 
Zorg en Zekerheid Leiden 10 
New Heroes Den Bosch 10 

Dutch Windmills Dordrecht 10 
Aris Leeuwarden
Den Helder Suns
Feyenoord Rotterdam

Apollo Amsterdam
10  Basketball Academie Limburg

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken