do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Is Landstede klaar voor Supercup?


Is Landstede klaar voor Supercup?

EELDE, 4 oktober 2017 – Donderdagavond mag Landstede Basketbal het in Martiniplaza in Groningen opnemen tegen Donar. Inzet van dat duel is de Supercup. Maar zijn de Zwollenaren al klaar om Donar serieus partij te bieden?

 

De Zwollenaren oogsten de afgelopen jaren terecht veel waardering voor hun organisatie, spel en opleiding. De prijzenkast van Landstede Basketbal is echter nog helemaal leeg. De hoogste tijd om daar eigenlijk verandering in te brengen. En de omstandigheden lijken de Zwollenaren in eerste instantie gunstig gezind. De Donar-spelers hebben immers zes zware Europese wedstrijden in hoofd en benen, terwijl Landstede okselfris aan de start kan verschijnen.
 
Hoofdcoach Herman van den Belt heeft de gelegenheid gehad om de hele voorbereiding van zijn team in het teken van het veroveren van de Supercup te stellen. Die keuze is niet gemaakt, zo bleek ook al uit de laatste echte oefenwedstrijden toen in het eigen Theater van de Sport met 58-65 van New Heroes Den Bosch werd verloren, een team dat ook nog eens drie spelers miste.
 
“Wij zijn nog maar op de helft van ons kunnen”,  laat Van den Belt optekenen in de Swollenaer. “We hebben in de voorbereiding bewust gekozen voor pittige tegenstanders zoals Vechta en Giessen uit de Duitse Bundesliga. Je weet dan eerder waar je staat. Want in de voorbereiding gaat het niet om het winnen, maar elkaar leren kennen en beter worden.” Het grote verschil met Donar is volgens Van den Belt dat de Groningers ondanks het verlies van het belangrijke duo Jeter en Fieler kan terugvallen op mannen als Drago Pasalic, Jason Dourisseau, Sean Cunningham en ook Arvin Slagter. “Als je zo’n raamwerk hebt stromen nieuwelingen veel makkelijker in.”
 
De genoemde Arvin Slagter zal echter ontbreken bij de Groningers. Hij raakte in de eerste ontmoeting tegen Estudiantes geblesseerd aan zijn enkel. Bij de Zwollenaren is Mike Schilder niet van de partij. Hij kampt evenals Slagter met een enkelblessure en zal daar binnenkort aan geopereerd worden.
 
Bij de Groningers is het afwachten hoe de spelers het vele reizen en de zware Champions League-wedstrijden hebben verteerd. Eigenlijk hebben ze maar één dag om zich na terugkeer uit Madrid serieus voor te bereiden op het duel om de Supercup. Toch gelden de Groningers als de favoriet om de eerste prijs van het jaar in de wacht te slepen. Of verpesten Jordan Gregory (de topscorer van het afgelopen seizoen in de Dutch Basketball League) of Noah Dahlman (de nieuwe Zwolse center) toch het Gronings feestje in Martiniplaza.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: