za. 13-10 19:30
GRO
80

DBO
75
za. 13-10 19:30
DHE
67

ZWO
80
za. 13-10 19:45
RDM
60

DOR
77
za. 13-10 20:00
LWD
77

AMS
65
zo. 14-10 16:00
LIM
65

LDN
82
wo. 17-10 19:30
SAK vs
LDN
wo. 17-10 19:30
GRO vs
IST
wo. 17-10 20:00
DBO vs
PAR
za. 20-10 20:00
AMS vs
DBO
za. 20-10 20:00
LDN vs
RDM
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Competitie wordt weer hervat


Competitie wordt weer hervat

Door Menno Schraven
 

DELFT, 30 november 2017 - Na bijna twee weken competitiestilte vanwege de interlands van Oranje hervat de competitie vanavond weer met twee wedstrijden. Op het programma staat onder meer een interessante krachtmeting tussen Forward Lease Rotterdam en Landstede Basketbal.

Donar (5-2) – Aris Leeuwarden (4-4)

Coach Braal zit vanavond dus gewoon op de bank als Donar aantreedt tegen Aris Leeuwarden. Eerder werd de door Donar gewonnen uitwedstrijd in Leeuwarden omgezet in een reglementaire 20-0 nederlaag. Dit vanwege het feit dat Donar de buitenlanderregel (maximaal vier buitenlanders tegelijk in het veld) opnieuw overtrad. Donar deed het DBL-bestuur een tegenvoorstel om daarmee de 20-0 nederlaag niet gestand te houden, maar in plaats daarvan coach Braal een wedstrijd te schorsen. De ledenvergadering van de DBL ging hiermee gisteravond niet akkoord. De reglementaire nederlaag blijft staan en Donar ziet af van verder beroep tegen deze sanctie.

Hoe dan ook: de spotlights in de wedstrijd staan duidelijk op Donar en coach Braal in het bijzonder. De vraag is in hoeverre dit de voorbereiding aantast en Aris daarvan kan profiteren. Bij Donar is er een reële kans dat Arvin Slagter weer wat minuten maakt. In aanloop naar de belangrijke Europese ontmoeting met Antwerpen wil de aanvoerder van Oranje bij voorkeur twee keer in actie zijn gekomen om tijdig spelritme op te doen na zijn flinke enkelblessure.

Aris verloor amper twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Donar kansloos met 58-84, maar die wedstrijd werd vooralsnog omgezet in een 20-0 overwinning. In de twee andere wedstrijden in de maand november maakte Aris een goede indruk. Thuis werd er gewonnen van Apollo en nipt (met twee punten) van de ongeslagen koploper Zorg en Zekerheid Leiden verloren. Winnen in Groningen is geen gemakkelijke opgave en zal vermoedelijk ook niet gebeuren, tenzij Donar zich al te veel laat afleiden door randzaken en nu al bezig is met de wedstrijd tegen Antwerpen. Maar als er een kans is om het Donar lastig te maken in Groningen, dan is het moment voor Aris nu daar. Zeker omdat de rivaliteit in het Hoge Noorden iets extra’s kan losmaken bij de Friezen.

Forward Lease Rotterdam (2-5) – Landstede Basketbal (5-2)

Forward Lease Rotterdam beleeft een tot nu toe wisselvallig seizoen met slechts twee overwinningen. In Zwolle verloor het medio oktober vrij kansloos met 85-65 van Landstede. Thuis komt Forward Lease Rotterdam doorgaans sterker voor de dag en wellicht dat de competitieonderbreking van bijna twee weken de ploeg goed heeft gedaan, ook in fysieke zin om alle pijntjes en blessures bij diverse spelers te doen genezen. De Rotterdammers leunen sterk op de inbreng van de twee scorende Amerikanen en de Belgische aanvalsleider Ordane Kanda. Als alle spelers tegelijk fit én in goeden doen zijn, moet Rotterdam in staat zijn om tot het einde met Landstede mee te doen voor de overwinning.

Landstede heeft het de afgelopen seizoenen vaker lastig gehad in en tegen Rotterdam. Puntverlies tegen Forward Lease Rotterdam kan de ploeg echter niet gebruiken in de strijd om de bovenste plekken op de ranglijst. De vraag voor de bezoekers is hoe de twee weken rust en uit het ritme uitpakt in deze lastige uitwedstrijd. Normaliter is Landstede het sterkere team, maar Rotterdam is driftig op zoek naar een overwinning en zal het de Zwollenaren maximaal moeilijk willen maken. Guard Nigel van Oostrum verlengde onlangs zijn contract bij Landstede en is met gemiddeld ruim zes assist per wedstrijd een belangrijke spil in het team van coach Herman van den Belt.

Stand

Team Pnt 
Donar Groningen
Landstede Basketbal Zwolle
New Heroes Den Bosch
Aris Leeuwarden

Zorg en Zekerheid Leiden
Apollo Amsterdam
Dutch Windmills Dordrecht
Den Helder Suns

Basketball Academie Limburg
10  Feyenoord Rotterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken