za. 22-09 14:00
AMS
70

LWD
71
za. 22-09 18:00
GIE
0

ZWO
0
za. 22-09 19:00
LDN
70

RDM
57
za. 22-09 19:30
DHE
0

LIM
0
za. 22-09 20:00
GRO
0

SIG
0
zo. 23-09 16:00
DBO vs
LDN
wo. 26-09 20:00
LDN vs
DBO
za. 29-09 20:00
LDN vs
LUN
zo. 30-09 16:00
RDM vs
LWD
zo. 30-09 16:30
ZWO vs
DBO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Interessant programma in de DBL


Interessant programma in de DBL

Door Mannus Etten
 

GRONINGEN, 10 maart 2018 – De DBL heeft dit weekend een zeer interessant programma. Diverse teams strijden vanavond en morgenmiddag voor een betere klassering met het oog op de play-offs. Voor een aantal teams staat dan ook een must-win wedstrijd op het programma.

Dit geldt zeker voor Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam. Willen de Friezen aanhaken bij de Amsterdammers, dan is winst noodzakelijk. Forward Lease Rotterdam en Zorg en Zekerheid Leiden krijgen de kans om in eigen huis hun krachten te meten met New Heroes Den Bosch en Donar.

Zaterdag 10 maart

Basketball Academie Limburg (3-18) - Landstede Basketbal (14-7)

Een verrassing lijkt er op het eerste gezicht niet in te zitten in Weert. Dat neemt niet weg dat Landstede het regelmatig onverwacht moeilijk heeft, zoals afgelopen donderdag nog tegen Apollo Amsterdam. Vergeet ook de wedstrijd tussen beide ploegen in Weert van 2 december niet. Door een magistraal vierde kwart (35-16) wisten de jonge Limburgers een verlenging af te dwingen. Sterker nog, BAL kreeg nog de laatste aanval van de regulier speeltijd om de winst te pakken. Dat lukte uiteindelijk niet, want na verlenging werd het 88-91.

Landstede Basketbal zat destijds wel in een lastige situatie, want Olaf Schaftenaar en Mike Schilder ontbraken vanwege blessures, terwijl Franko House in dat duel geblesseerd raakte en nauwelijks in actie kwam. Landstede Basketbal is nu echter op volle kracht en moet in staat geacht worden om dit duel in winst om te zetten. Bovendien kan dit weekend de derde plek weer dichterbij komen voor de mannen van Herman van den Belt.

Forward Lease Rotterdam (13-9) – New Heroes Den Bosch (16-4)

Coach Armand Salomon zei afgelopen donderdag tijdens de persconferentie na afloop van het duel tegen Donar dat Forward Lease Rotterdam zich ten doel heeft gesteld om New Heroes Den Bosch te verslaan. Salomon realiseert zich dat zijn ploeg goed moet spelen, maar hij ziet zeker mogelijkheden. Ordane Kanda zal dan bijvoorbeeld wel fit moeten zijn. De Belgische spelverdeler kampt met rugklachten en was tegen Donar maar 21 minuten inzetbaar. Dat was genoeg om in elk geval tot een double double te komen (14 punten en 10 rebounds). Het zou de Rotterdammers ook goed uitkomen als Ties Theeuwkens vanavond weer inzetbaar is.

Dat New Heroes Den Bosch het zonder Anthony Marshall is een gegeven. Of coach Silvano Poropat op de bank zit, is nog de vraag. De strafzaak tegen de Bossche coach dient immers vandaag. New Heroes heeft het traditioneel lastig met Forward Lease Rotterdam. In beide duels had Marshall een belangrijke inbreng. In Den Bosch werd het op 4 november mede dankzij 9 assists van Marshall 74-68. In het tweede duel, 13 januari, won Den Bosch opnieuw (81-91) en tekende Marshall voor 20 punten. Opmerkelijk genoeg verloor New Heroes dat laatste kwart wel met 32-21 en werd het nog even billenknijpen.

Als Forward Lease Rotterdam minimaal het niveau van afgelopen donderdag tegen Donar haalt, dan kan er een stunt in zitten. Voor New Heroes is winst van groot belang om de concurrentie voor de tweede plaats op afstand te houden.

Zorg en Zekerheid Leiden (16-5) – Donar (18-2)

De kraker van het weekend vindt zaterdagavond in Leiden plaats. Zorg en Zekerheid Leiden is de enige tegenstander die in de competitie in een ‘echte’ wedstrijd van Donar heeft gewonnen. In het openingsduel van het seizoen werd het in Leiden 75-63 voor de ploeg van coach Paul Vervaeck. In de return in Groningen op 9 december was het andere koek. Donar vloog uit de startblokken: 21-2. Daarna wist Zorg en Zekerheid Leiden wel wat beter mee te spelen, maar de ploeg kon een 91-69 nederlaag niet meer voorkomen.

Niettemin gaat Zorg en Zekerheid Leiden het duel met een hernieuwde dosis zelfvertrouwen aan. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen New Heroes. Helemaal okselfris is de Leidse ploeg niet. Clayton Vette (knie) speelde afgelopen donderdag in Leeuwarden niet mee. Mohamed Kherrazi (knie) kwam van de bank, maar tekende wel voor 9 punten en 16 rebounds.

Donar maakte afgelopen dinsdag opnieuw indruk in de Europe Cup door Cluj-Napoca met een fikse nederlaag terug naar Roemenië te sturen. Forward Lease Rotterdam speelde afgelopen donderdag even mee, maar toen de Groningers aanzetten liep Donar weg naar een 89-65 overwinning. Thomas Koenis kampte in de afgelopen weken met fysiek malheur, maar liet donderdag na de wedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam weten dat hij weer 100% fit is.

Op het eerste gezicht lijkt een Leidse zege er niet in te zitten, daarvoor is Donar momenteel te sterk en te breed. Een Leidse winst zal niet direct tot nerveusheid bij Donar Leiden, maar het gat aan de kop van de ranglijst wel verkleinen. Voor Zorg en Zekerheid Leiden is winst van belang voor de strijd om de tweede plaats. Het is dan ook de vraag hoe groot het gat tussen beide ploegen op dit moment is en of de thuisploeg in staat is om voor een stunt te zorgen.

Zondag 11 maart

Aris Leeuwarden (5-16) – Apollo Amsterdam (6-16)

Aris Leeuwarden heeft een belangrijk duel voor de boeg. Willen de Friezen de play-offs halen, dan is deze wedstrijd een must-win. Apollo Amsterdam staat momenteel zesde, een plekje boven Aris Leeuwarden. De Amsterdammers hebben twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

De aanpassingen in de Friese selectie pakten in elk geval donderdag tegen Zorg en Zekerheid Leiden redelijk goed uit. Met Anne van Dijk als assistent-coach op de bank heeft Tony van den Bosch nu een klankbord voor tijdens de wedstrijden en trainingen. De Koreaanse Amerikaan David Michaels, die meteen startte, liet een goede indruk achter tegen Zorg en Zekerheid Leiden: 20 punten en 12 rebounds. Het is de broodnodige drie die in de selectie van Aris Leeuwarden ontbrak. Stefan Mladenovic (ontsteking peesplaat) gaf donderdag al aan dat hij zondag in actie gaat komen. Uiteindelijk is het belang van dit duel ook bij de guard wel bekend.

Winnen van Apollo Amsterdam zal geen eenvoudige opgave zijn voor de Friezen. Eerder in het seizoen werd het in het Kalverdijkje 79-73. Inde return in Amsterdam waren de punten via 82-76 voor Apollo, dat Aron Royé in dit duel weer terug zag keren. Hieruit blijkt wel dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Met de oude motor Royé weer terug in de ploeg laten de Amsterdammers goed basketbal zien. Niettemin werd er wel verloren van New Heroes Den Bosch, Donar en Landstede Basketbal. Wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen moeten dan wel gewonnen worden. Berend Weijs miste de afgelopen wedstrijden doordat hij voor zaken op Java verbleef. De center keert zaterdagavond laat terug en zal naar verwachting in Leeuwarden gewoon meespelen.

Stand

Team G W L Pnt 
Donar Groningen 0 0 0
Landstede Basketbal Zwolle 0 0 0

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 0 0 0
New Heroes Basketball Den Bosch 0 0 0
Feyenoord Basketbal Rotterdam 0 0 0
Aris Leeuwarden 0 0 0

Apollo Amsterdam 0 0 0
Den Helder Suns 0 0 0
Basketball Academie Limburg 0 0 0
10  Dutch Windmills Dordrecht 0 0 0

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken