za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO
103

LWD
62
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
di. 22-10 19:30
GRO vs
?
Website laten maken voor 250,-

DTL: Dringen voor plaats drie

Angellino Bellel rukt op. Op de achtergrond kijkt Joel Bos toe. (Foto: Fons Simons)

DTL: Dringen voor plaats drie

OEGSTGEEST, 28 maart 2018 - Het blijft dringen voor een plaats in de Final Four. De eerste twee plekken lijken voor Apollo Amsterdam en Zorg en Zekerheid Leiden te worden. Drie ploegen (Landstede Basketbal, Donar en Basketball Academie Limburg) strijden om de twee resterende plaatsen.

Na vorige week in Zwolle troffen Donar en Landstede Basketbal elkaar alweer op vrijdagavond, dit keer in Groningen. Het was voor de thuisploeg nu zaak om de winstpunten te behalen om aansluiting te behouden bij de top-4. Ook nu schoot Zwolle beter in de eerste helft. Maar pas in de tweede helft vond Donar enigszins het aanvallend ritme terug. Daardoor werd er nu gewonnen van Landstede Zwolle.

Een trage start in het eerste kwart. De intensiteit lag te laag en Landstede speelde beter. Na een paar minuten gaf het scorebord 5-14 aan en was het al snel tijd voor Pete Miller om een time-out te nemen. Daardoor kwamen de Groningers feller terug in het veld en via een 9-0 run, stond het weer gelijk aan het einde van het eerste kwart, 14-14. Verdedigend klopte het bij Donar wel in het tweede kwart, maar de gasten hadden een sterke run, met drie driepunters op rij. Donar speelde nog wat stroef in de aanval. Ruststand: 31-40.

Daan Maring was aanvallend en reboundend de drijvende kracht bij de Groningers. Hij was o.a. zeer sterk onder het bord, met 17 punten van de 31. Wat belangrijk zou worden na rust: zelf beter zien te scoren en Zwolle afhouden van de aanvallende momenten. Na de pauze kwam Donar beter uit de kleedkamer. Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans gaven een aantal aanvallende impulsen. Echter, Landstede bleef ook een goed ritme houden. De outside offense werd beter verdedigd, maar nu kregen de mannen van Zwolle inside meer ruimte. Er werd nu volop gestreden door beide teams. Na drie keer 10 minuten stond Donar twee punten achter: 58-60.

Donar pakte bij aanvang van het vierde kwart de zaken verdedigend nog wat strakker aan. De Groningers wisten de Zwollenaren vier minuten lang van scoren af te houden. Maar aanvallend gingen er maar vier punten raak in de eerste minuten. Zo bleef het lange tijd stilstaan op een lage score van 62-60. Donar speelde het beste aan het eind en liep acht punten uit naar 68-60. De intensiteit lag hoog, en de scheidsrechters kregen het lastig om het spel te volgen. Tim Hoeve kreeg een merkwaardige T-fout. En daardoor leek het alsof men het weer spannend wilde maken. De vechtlust was echter goed. Donar bleef met het hoofd spelen. Kortom, door een aantal breakaway scores en controle van Tim Hoeve bracht Donar nu de overwinning in veilige haven: 81- 72.

Scores Donar: Daan Maring 21, Sjoerd Koopmans 16 (9 rebounds), Tim Hoeve 17, Tim de Vries 15, Tiemen Tijs ten Have 8, Jeffrey Sedoc 2 en Rienk Mast 2 (12 rebounds).

Afgelopen vrijdag troffen de twee Amsterdamse DTL-teams Harlemlakers en Apollo Amsterdam elkaar. Dit keer in Amsterdam Osdorp. Harlemlakers trad aan met een zeer jong team, gemiddelde leeftijd 18 jaar. Guard Nick Jurgens was helaas geblesseerd en ook forward Marias Hagens was niet van de partij.

De wedstrijd ging in het eerste kwart gelijk op. Na 20 minuten was de stand 21-20 in het voordeel van Harlemlakers. In het tweede kwart kreeg de wedstrijd een ander gezicht. Apollo gaf gas en Harlemlakers vergat te verdedigen. Fastbreak na fastbreak werd er gelopen door de talenten uit Amsterdam Zuid. Maar liefst 31 punten werden er bijgeschreven aan de kant van Apollo in het tweede kwart waardoor er werd gerust met een tussenstand van 33-51.

In het derde kwart gingen de mannen van Apollo hetzelfde van start als waar ze voor rust mee waren geëindigd. Maar Harlemlakers vond de verdediging halverwege het derde kwart terug en ook aanvallend begon het weer te lopen, onder meer door een met scherp schietende Matthieu Westerhof. De achterstand werd in het derde kwart teruggebracht tot 13 punten: 59-72.

De marge werd in het vierde kwart door Harlemlakers verder teruggebracht. Onder leiding van de jonge, maar zeer sterk spelende Idir Bourjouane (vijf wedstrijden in zeven dagen verdeeld over de DTL en de Promotiedivisie leek geen enkel probleem. Elke week speelt deze jongen weergaloos, het is wachten tot de DBL-ploegen zich voor hem gaan melden) werd de achterstand in het vierde kwart helemaal weggewerkt, waardoor het toch een puntje-puntje wedstrijd werd aan het eind. Scores over en weer werden gemaakt. Met nog zeven seconden te spelen had Apollo Amsterdam een voorsprong van drie punten. Een laatste driepunter rolde er helaas voor de thuisploeg net uit, maar werd nog wel omgezet tot een tweepunter door Nathillio Vrede. Dat was voor Harlemlakers niet genoeg. Met 84-85 ging de winst naar Apollo Amsterdam.

Scores Harlemlakers: Matthieu Westerhof 26, Idir Bourjouane 14, Dajo Nieuwenhuizen 11, Stijn Tabak 7, Nathillio Vrede 7, Joost de Haan 7, Jelle Jasperse 5, Arjen Canwood 4 en Luuk Slond 3.

Afgelopen zondag kwam Apollo Amsterdam in Weert niet met de schrik vrij. Basketball Academie Limburg was met 75-66 te sterk voor de hoofdstedelingen.

Rotterdam Basketbal kende tegen Waterland/Early Bird een stroeve start. Toen dat eenmaal overwonnen was, wisten de Rotterdammers toch vrij gemakkelijk de punten in eigen huis te houden: 87-66. 

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle
Heroes Den Bosch
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord
Zorg en Zekerheid Leiden

Basketbal Academie Limburg
Donar Groningen
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: