za. 22-09 19:00
LDN
70

RDM
57
za. 22-09 19:30
DHE
69

LIM
66
za. 22-09 20:00
GRO
80

SIG
55
zo. 23-09 16:00
DBO
97

LDN
60
zo. 23-09 20:30
KAN
100

DOR
84
di. 25-09 20:00
GRO vs
FRI
wo. 26-09 20:00
LDN vs
DBO
vr. 28-09 20:00
FRI vs
GRO
za. 29-09 20:00
LDN vs
LUN
zo. 30-09 16:00
RDM vs
LWD
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Apollo of toch Aris op plek zes?


Apollo of toch Aris op plek zes?

Door Menno Schraven
 

DELFT, 6 april 2018 - In drie, en met een beetje goede wil zelfs alle vier de wedstrijden is sprake van een felle strijd om een goede klassering en hoge play-offplek. Donar wil niet opnieuw van New Heroes verliezen. Zorg en Zekerheid Leiden moet eigenlijk zien te winnen in Zwolle.
 

Den Helder heeft nog een sprankje hoop en het meest spannend is het bij Apollo tegen Aris.

Apollo Amsterdam (8-19) – Aris Leeuwarden (7-20)

Geeft het thuisvoordeel voor Apollo de doorslag of weet Aris Leeuwarden in Amsterdam toch toe te slaan? Beide teams weten wat er in deze wedstrijd op het spel staat. De zesde en laatste play-offplaats is de inzet van deze ontmoeting. Bij winst komen de Amsterdammers vier punten los van Aris. Bij een overwinning van de Friezen komen beide teams gelijk op de ranglijst en is de strijd helemaal open. Met voor beide ploegen hierna nog vier wedstrijden voor de boeg moet Apollo nog naar Groningen en Leiden en heeft het tegen Landstede nog één thuiswedstrijd. Wel kan het nog twee punten ophalen in Den Helder. Voor Aris wachten nog wedstrijden in Leiden en Weert. In Leeuwarden komen nog Donar en Den Helder in de slotwedstrijd op bezoek. Het resterende programma lijkt dus in het voordeel van de Friezen. En ook niet onbelangrijk: hoe is de stand in de onderlinge ontmoetingen tussen Apollo en Aris? Twee keer won Aris in eigen huis, in Amsterdam was Apollo de sterkere. Op 11 november werd het in Leeuwarden 79-73 voor Aris. Op 20 januari won Apollo thuis van Aris met 82-76 dankzij een uitblinkende Aron Royé die kort ervoor van Donar was teruggekeerd in Amsterdam. Op 11 maart ging het vier kwarten lang gelijk op en sloeg Aris vlak voor tijd toe: 70-68. Mocht Aris winnen in Amsterdam is de onderlinge verhouding dus duidelijk in het voordeel van de Friezen. Apollo doet er dus in alle opzichten goed aan niet te verliezen, maar Aris ruikt z’n kans. Een echte do-or-die game dus, waarin het misschien niet mooi maar wel superspannend zal worden.

Landstede Basketbal (20-8) – Zorg en Zekerheid Leiden (20-7)

In deze wedstrijd zijn de belangen voor beide teams groot. Verliezen is in feite geen optie, dus de verwachting mag zijn een close game op het scherp van de snede. Inzet is immers de derde en wellicht nog de tweede play-offplek, als New Heroes Den Bosch verliest van Donar en ook daarna nog steken laat vallen. Twee keer versloeg Landstede dit seizoen Zorg en Zekerheid Leiden. Eén keer was de Leidse ploeg in eigen huis te sterk. Dat is alweer een hele tijd terug, in de eerste ontmoeting eind oktober. De Zwolse formatie lijkt nu licht favoriet. Vanwege het thuisvoordeel, maar zeker ook omdat Zorg en Zekerheid Leiden Jessey Voorn met een enkelblessure nog moet missen. Zowel onder de borden als in het backcourt heeft Zwolle meer mogelijkheden om te wisselen. Alleen als Zorg en Zekerheid Leiden erin slaagt veertig minuten geconcentreerd te spelen zonder echte verslappingen, heeft het een kans. Ieder foutje of korte periode van ‘droogte’ zal Landstede onmiddellijk proberen af te straffen.

New Heroes Den Bosch (21-5) – Donar Groningen (22-3)

De 71-80 nederlaag tegen New Heroes in Groningen op Tweede paasdag zit nog vers in het geheugen bij de spelers van Donar. Extra motivatie om deze wedstrijd te winnen is in feite niet nodig, toch willen de Groningers in deze wedstrijd de eerste plaatst op de ranglijst veilig spelen. Donar is dan wel licht favoriet, cadeau zal het deze wedstrijd bepaald niet krijgen. New Heroes Den Bosch had het afgelopen woensdag lang lastig in Amsterdam, maar heeft na Donar de meest brede en ook kwalitatief sterke selectie om als uitdager van de Groningers te fungeren. Keshun Sherrill was met 31 punten tegen Apollo goed op dreef en is een van de Bossche spelers die zijn ploeg aan de hand kan nemen om Donar te bestrijden. Aanstaande woensdag spelen de Groningers hun eerste halve finale wedstrijd in Italië. Donar zal eerst deze wedstrijd willen winnen, voordat de focus naar die wedstrijd gaat.

Den Helder Suns (6-22) – Forward Lease Rotterdam (14-14)

Als Den Helder ergens nog droomt van het bereiken van de play-offs, zal het in deze wedstrijd de winst moeten pakken. De ploeg heeft nog maar vier wedstrijden te spelen inclusief deze en treft nog wel Aris, Apollo en New Heroes Den Bosch. De achterstand op Apollo is vier punten en twee op Aris, dus een overwinning van de Friezen in Amsterdam is het meest gunstig. Forward Lease Rotterdam kwalificeerde zich eerder deze week als vijfde ploeg voor de play-offs. De overwinning op Aris was zeer welkom na zes nederlagen op rij en ook in Den Helder zullen de Rotterdammers graag willen winnen. De druk ligt in feite bij de thuisploeg, waar Forward Lease ontspannen de wedstrijd in kan gaan, maar het kan zich geen nederlaag veroorloven.

Stand

Team G W L Pnt 
Donar Groningen 0 0 0
Landstede Basketbal Zwolle 0 0 0

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 0 0 0
New Heroes Basketball Den Bosch 0 0 0
Feyenoord Basketbal Rotterdam 0 0 0
Aris Leeuwarden 0 0 0

Apollo Amsterdam 0 0 0
Den Helder Suns 0 0 0
Basketball Academie Limburg 0 0 0
10  Dutch Windmills Dordrecht 0 0 0

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken