za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO
103

LWD
62
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
di. 22-10 19:30
GRO vs
?
Website laten maken voor 250,-

Eerste winst Waterland/Early Bird


Eerste winst Waterland/Early Bird

OEGSTGEEST, 10 april 2018 – Waterland/Early Bird is van de nul af. De hekkensluiter zorgde voor een stunt door Landstede Basketbal met 81-68 te verslaan. De Zwolse formatie verloor midweeks ook al van Zorg en Zekerheid Leiden. Donar moest het afleggen tegen Apollo.

De topper van afgelopen weekend was het duel van zondagmiddag tussen Donar en Apollo Amsterdam. In het eerste kwart namen de Amsterdammers al voldoende afstand: 13-23. De gasten schoten met scherp. Donar begon goed met een assist van Daan Maring op Rienk Mast en Sjoerd Koopmans werd gezocht in de mismatch: 4-0. Daarna namen de Amsterdammers het heft in handden via goede acties van Keyshawn Byron, Iyen Enaruna en Malevy Leons. Via 11-20 werd het eenvoudig tien punten verschil voor Apollo: 13-23 na het eerste kwart.

In de tweede periode bouwden de Amsterdammers verder aan hun voorsprong. Donar had teveel turnovers en in de transition namen de gasten verder afstand. Donar probeerde onder de tien punten te komen, maar Denzel Ndongosi vergrootte de afstand met twee driepunters op rij: 13-29. Daarna deed Donar wat terug met goed spel van Rienk Mast, Daan Maring en Tim Hoeve. Toch hielden de Amsterdammers het betere van het spel. Bij het ingaan van de rust was het 28-41.

Toch knokten de Donar-mannen zich terug in het derde kwart. Met name Tim de Vries werkte hard in dit kwart en ging voorop in de inhaalrace. Door een aantal prima scores van Tim de Vries en Daan Maring kwam Donar weer binnen de grens van tien punten: 39- 47. Time-out voor Amsterdam. Tot acht punten kwamen de Groningers bij 49-57. Ook de Apollo-spelers maakten op de juiste momenten driepunters. Aan het eind van het derde kwart gingen de gasten met een verschil van elf punten weer aan de leiding: 49-60.

In het laatste kwart probeerde Donar via driepunters weer aansluiting te vinden. Tim Hoeve (twee stuks) en Sheyi Adetunji schoten Donar weer dichterbij in het laatste kwart: 62-69. Verder lieten de Amsterdammers het niet komen. Iyen Enaruna speelde goed. Wat Donar ook probeerde, de Amsterdamse spelers gooiden steeds op tijd de wedstrijd op slot. Apollo behaalde een verdiende overwinning in de Willem Alexanderhal: 66-77.

Scores Donar: Tim Hoeve 14, Rienk Mast 13, Tim de Vries 11, Sheyi Adetunji 11, Sjoerd Koopmans 9 en Daan Maring 8.

De verwachtingen waren in Wijchen zondagmiddag niet te hoog gespannen. Een voltallige selectie uit Limburg was aanwezig. Aan de kant van TBG Dragons waren wat kleine kwaaltjes, zoals bij de floor-leader Lars Krooshof. In het eerste kwart was van dit alles nog weinig te bespeuren.

Lars Krooshof wist samen met Nour Yaaobi goede aanvallen op te zetten en de verdediging van Dragons stond als een huis. Yannick Pinckaers moest al snel met twee fouten naar de kant. Zijn vervanger Jesper Dreis nam de taken voortvarend over en onder zijn scorende aanvoering - 9 punten in dit kwart en schietend vanaf elke positie - speelde de thuisploeg zich verdienstelijk naar een 23-16 voorsprong. Het was de bezoekers duidelijk dat Dragons de huid duur wilde verkopen.

In het tweede kwart verbleekten de goede voornemens echter als sneeuw voor de lentezon. Onder aanvoering van Sam van Dijk, vooraf al gevreesd door zijn effectiviteit, nam Basketball Academie Limburg het initiatief moeiteloos over. De Limburgers stelden orde op zaken. Dragons kwam lastig tot scoren en zag met lede ogen de bezoekers ver uitlopen naar een 35-45 voorsprong. Dit kwart was met 12-29 duidelijk in Limburgs voordeel, het Gelders verzet was gebroken. De energie en overtuiging was verdwenen, waardoor de echte finesse in het spel van de Dragons ontbrak.

Na rust speelde BAL de wedstrijd zakelijk en met goed basketbal prima uit. Sam van Dijk was niet meer nodig en de spelopbouw werd overgelaten aan de vaste spelverdelers Roel van Overbeek en Robin van Heukelom.

In het laatste kwart wilde het team van Matthew Otten toch iets recht zetten. Onder aanvoering van Lars Krooshof werd nu wel het eigen spel gespeeld. Zelf nam Krooshof twee driepunters voor zijn rekening en ook Robin Simonis en Yannick PInckaers toonden hun kwaliteiten met goede inside scores. Het laatste kwart werd zo met nipt voordeel (21-19) afgesloten. Dragons kan goed basketballen, maar alleen als iedereen bij de les is. De wedstrijdpunten gingen via 65-79 echter mee naar Limburg en daar zullen de gedachten ongetwijfeld al bij de play-offs zijn. De eindstrijd voor de laatste plekken in de play-offs lijkt zeer interessant te gaan worden. 

Scores TBG Dragons: Lars Krooshof 11, Jesper Dreis 11, Robin Simonis 11, Jord van Baast 7, Nour Yaaobi 7, Yannick Pinckaers 6, Remy Thonen 5, Wouter Bruggeman 5 en Theodosis Beskas 2.

Scores Basketball Academie Limburg: Roel van Overbeek 16, Jacco Fritz 14, Sam van Dijk 11, Yarick Brussen 11, Wietze Nossek 8, Jules Schild 5, Robin van Heukelom 4, Kamiel Hamers 4, Kevin Verhallen 2, Tom Ackermans 2 en Djofr van der Schans 2.

Het verzoek van de scheidsrechters na afloop van het duel tussen de teams van New Heroes Den Bosch en Rotterdam Basketbal was vrijdagavond even simpel als verklaarbaar. Of er beelden waren van de wedstrijd? En zo ja, of ze daar over mochten beschikken. Want er waren wel wat zaken aan de orde geweest die de moeite van een nadere studie rechtvaardigden, maakte scheidsrechter Lamerix duidelijk. 

Hij en zijn twee vrouwelijke collega’s Zbikowska en Celikel zullen na het zien van de beelden van de chaotische partij tot de conclusie mogen komen dat ze de klus op een heel aanvaardbare wijze naar een goed einde hadden gevoerd. En dat er weinig mis was met het handjevol onsportieve en technische fouten dat ze ter beteugeling van de chaos in het veld uit de hoge hoed hadden getoverd. Waar de pandemoniums op de beide spelersbanken niet zo heel vreemd aan waren. Daar leefden sommige spelers zich uit met zaken die feitelijk niet zo heel veel met ‘topsport’ te maken hadden. Oerwoudgeluiden, persoonlijke verwensingen en irritante trash-talks zouden niet dienen te behoren tot de persoonlijke bagage van spelers die te boek staan als ‘jong talent’. Laat die zich uitleven in acties waaruit die bovengemiddelde aanleg zichtbaar wordt. En het dient gezegd, daar stond deze partij der middenmoters, die New Heroes uiteindelijk nog royaal won (88-72), zeker na de pauze niet bepaald bol van. 

Ja, in de eerste helft toonden de spelers van de thuisploeg nog hun klasse. Ze zetten de Maasstedelingen de duimschroeven vol aan en raasden die onder aanvoering van Stan van den Elzen en de uitblinkende Edin Banda ook keihard voorbij: 53-30. Toen die in het tweede bedrijf op zijn beurt met een floating zone de open wegen richting eigen basket wel gesloten kreeg, stokte het ritme van de equipe van de onthutste coach Paul van Asseldonk compleet. In een mum van tijd tilden Otmar Creebsburg en Maik Bouwer, beiden goed voor 18 punten, de stand naar 55-47 en was het maar goed dat de net van een zware enkelblessure teruggekeerde Gavin van den Wall (15 punten) en de vol op stoom geraakte en sterk penetrerende Joey Liem (24) de onrust op de Bossche bank wisten te beteugelen. Zodat de punten via 66-49 en 72-59 alsnog zo op het oog simpel in Bossche handen bleven (88-72). Waarbij de schijn dus bedroog. 

Scores New Heroes: Joey Liem 24, Stan van den Elzen 20, Gavin van den Wall 15, Norbert Thelissen 10, Brian van de Weijenberg 9, Edin Banda 5, Ray Idio 3 en Jelle Schottert 2.

Rotterdam Basketbal: Maik Brouwer 18, Ottmar Creebsburg 18, Ruben Blaakman 9, Pavle Latinovic 7, Elayio Bellel 6, Kay Steehouwer5, Angelino Bellel 5, Jason Rijaard 2 en Sethi Gueye 2.

Doordat eerder de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal niet door kon gaan, moest er nu midweeks gespeeld worden in de Leidse Vijf Meihal. Deze wedstijd was belangrijk met het oog op plaatsing voor de Final Four. Het begin van de wedstijd was voor de gasten uit Zwolle die na vijf minuten spelen een 8-13 voorsprong hadden genomen. Hierna kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter in de wedstrijd. Een paar minuten later kwam de Leidse ploeg langszij: 14-13. Aan het eind van het kwart was de voorsprong voor de thuisploeg 19-17.

In de tweede periode gaven de twee ploegen elkaar weinig toe. Eerst kwam de ploeg uit Zwolle weer op een voorsprong (22-27), vervolgens kwam Zorg en Zekerheid Leiden bij 31-31 weer op gelijke hoogte. De thuisploeg nam een 36-31 voorsprong, maar bij rust was het weer gelijk: 40-40.

De tweede helft ging het weer gelijk op. Dan stond Zorg en Zekerheid Leiden weer voor en dan weer de ploeg uit Zwolle. Tot de laatste minuten van het derde kwart, want toen liep de thuisploeg via 52-51 weg naar 58-51 aan het eind van het derde kwart.

Deze voorsprong liep in het vierde kwart verder op naar negen punten verschil: 65-56 met nog vijf minuten te gaan. Landstede bleef echter in de wedstrijd hangen en met nog twee minuten te gaan was het 69-64. De laatste minuten werd er alleen één vrije worp gescoord, waardoor de 70-64 eindstand werd bereikt.

“De eerste helft was aanvallend goed, maar verdedigend zeker niet”, stelde coach Richard den Os. “Met name de schutters van Zwolle kregen teveel ruimte. De tweede helft was verdedigend een stuk beter en daar winnen we ook de wedstrijd.”

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Rens Butter 14 (5 rebounds, 3 steals), Okke Hoonhout 12 (5 rebounds, 4 assists), Shayron Juan Pedro 9, Naigel Onuoha 9 (5 rebounds, 2 blocks), Twan Polman 7 (3 assists), Sake Hoogsteden 6 (5 rebounds), Marc Knepa 4 (7 rebounds), Leratho Biekman 4 (5 rebounds), Quinten Wijnen 3 en Jim Blom 2.

Scores Landstede Basketbal: Bart van Schaik 25 (4 driepunters, 5 rebounds), Elay Wirjo 13 (3 steals), Nesta Agassi 11 (15 rebounds), Jerom Oude Aarninkhof 6 (5 assists), Jonas Visser 6 (6 rebounds), Max Molijn 2 (3 assists) en Roy van der Schaaf 1.

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle
Heroes Den Bosch
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord
Zorg en Zekerheid Leiden

Basketbal Academie Limburg
Donar Groningen
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: