do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

DTL: BAL stelt kandidatuur


DTL: BAL stelt kandidatuur

OEGSTGEEST, 2 mei 2018 – Basketball Academie Limburg heeft zich afgelopen weekend nadrukkelijk gepresenteerd als kampioenskandidaat in de Dutch Talent League. De Limburgers trakteerden zaterdag koploper Apollo Amsterdam op een nederlaag. Een dag later werd Donar verslagen.

In Sporthal Boshoven speelden Basketball Academie Limburg en Donar een aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams zijn nog in de race voor een Final Four plek. Donar heeft nog een aantal winstpunten nodig om die felbegeerde derde of vierde plaats te bemachtigen.

In het eerste kwart opende de thuisploeg sterk. De driepunters gingen raak en via 6-4 liep men uit naar 22-8. Donar probeerde aanvallend wel iets terug te doen, maar de schoten vielen net niet en de ploeg leed te gemakkelijk turnovers. Na het eerste kwart was de stand 24- 11. In het tweede kwart maakte Donar wat goed van de 13 punten achterstand, Tim de Vries kwam goed van de bank en Daan Maring en Rienk Mast kwamen onder het bord beter in positie. Even was het verschil slechts vijf punten, maar na twee keer tien minuten stond er 40-32 op het scorebord.

Donar kwam goed uit de kleedkamer. Tim Hoeve maakte een aantal verre driepunters en Donar kwam terug tot vier punten: 48-44. Maar ook BAL bleef aanvallend gecontroleerd spelen. Via penetraties en een goede hand-off wist de thuisploeg de grote mannen goed te vinden. De formatie uit Weert liep weer uit naar tien punten: 54-44.

Bij 62-54 begonnen beide ploegen aan de laatste tien minuten. In het laatste kwart knokte Donar voor een beter resultaat, Met een enorme vechtlust ging Tim de Vries voorop in de strijd. Hij maakte twee driepunters op rij en 9 punten totaal in dit kwart. Aan de andere kant deed BAL aanvallend ook goed werk. Via uitgespeelde aanvallen kwam Tijme van Dijk twee keer in stelling achter de driepuntslijn. Ook hij maakte ze aan het begin van het vierde kwart feilloos. Kortom, een goed gespeeld duel. Via 70-62 werd het uiteindelijk 76-68. Als beide teams zo blijven spelen dan moet een Final Four plek haalbaar zijn.

Scores Basketball Academie Limburg: Sam van Dijk 16, Wietze Nossek 14, Djofr van der Schans 8, Kevin Verhallen 8, Daan Rosenmuller 7, Kamiel Hamers 6, Tijme van Dijk 6, Jules Schild 5, Yarick Brussen 4 en Nino Gorissen 2.

Scores: Tim de Vries 16, Tim Hoeve 16, Daan Maring 10 (11 rebounds), Rienk Mast 8 (9 rebounds), Tiemen Tijs ten Have 7, Sjoerd Koopmans 6, Noah Tinga 3 en Sheyi Adetunji 2.

Een dag eerder bracht Basketball Academie Limburg koploper Apollo Amsterdam ook een nederlaag toe. In deze wedstrijd, waarin de Limburgers 13 driepunters raak gooiden, was er maar één speler die dit seizoen geen minuten in de Dutch Basketball League heeft gemaakt. Basketball Academie Limburg won het duel met 80-69.

Scores Basketball Academie Limburg: Daan Rosenmuller 17, Jules Schild 17, Sam van Dijk 17, Wietze Nossek 12, Kamiel Hamers 9, Robin van Heukelom 3, Jan Gijsen 3 en Nino Gorissen 2.

Scores Apollo Amsterdam: Iyen Enaruna 16, Malevy Leons 14, Rens van Ravensteijn 10, Fener Langens 9, Keyshawn Bottelier 7, Lucas Faijdherbe 5, Asante Landbrug 4 en Kenyuoe Ondaan 4.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen Landstede Basketbal met de nodige moeite weten te winnen. Na een 41-38 achterstand bij rust werd het 60-78 voor de Leidse ploeg. Zorg en Zekerheid Leiden begon prima aan de wedstrijd en nam gelijk een 4-13 voorsprong. Daarna werd het verdedigend iets minder, maar was de voorsprong na het eerste kwart nog steeds ruim in het voordeel van de bezoekers: 14-23. Het tweede kwart was heel slecht van de kant van Zorg en Zekerheid Leiden. Aanvallend werd er rommelig gespeeld en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Verdedigend was het nog slechter. Landstede Basketbal kon doen wat het wilde en met name de schutters van de Zwolse formatie konden zich uitleven. De thuisploeg kwam al snel dichterbij en via een 16-0 run nam Landstede Basketbal zelfs een 41-29 voorsprong. Het laatste stuk van dit kwart herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich nog een beetje en door een driepunter in de buzzer ging de rust in bij 41-38.

Het derde kwart begon nog moeizaam voor de Leidse ploeg, al was de verdediging gelukkig weer een stuk beter. In het laatste stukje van dit kwart trok Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd naar zich toe. Van 52-49 werd het 52-63 aan het eind van het derde kwart. Aan het begin van het vierde kwart werd het zelfs 52-66 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar dit bleek niet het geval te zijn, want de thuisploeg kwam terug tot 59-66. Verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. De Leidse formatie won uiteindelijk met 60-78.

“Het was niet altijd even goed tegen een gehavend Landstede Basketbal”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Het verval tussen de goede en de slechte periodes was veel te groot. Met name het tweede kwart was slecht en begin van het vierde kwart was ook niet best. Maar we hebben ook fases gehad waar we wel goed aan het spelen waren.”

Scores Landstede Basketbal: Bart van Schaik 24 (5 drietjes, 4 assists), Freek Vos 14 (3 steals), Elay Wirjo 13 (5 rebounds), Roy van der Schaaf 4 (7 rebounds), Deran Akdeniz 3 (7 rebounds) en Dennis Logtenberg 2.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Marijn Ververs 21 (67% schot, 3 driepunters, 8 rebounds, 3 assists), Rens Butter 12 (16 rebounds, 7 assists), Sake Hoogsteden 10 (7 rebounds, 4 assists, 2 blocks), Leratho Biekman 8 (5 rebounds, 4 steals), Okke Hoonhout 7 (3 assists), Shayron Juan Pedro 5 (2 blocks), Twan Polman 5, Marc Knepa 4 (8 rebounds), Jelle van Heiningen 4 en Quinten Wijnen 2.

Eerder in de week gingen de Zwollenaren ook al onderuit bij Apollo Amsterdam. In de hoofdstad werd het 71-56. Daarmee zijn de kansen op deelname aan de Final Four voor Landstede Basketbal aanzienlijk geslonken. De Zwollenaren staan in punten gelijk met Donar, maar waar de Groningers nog drie duels te gaan hebben, heeft Landstede Basketbal alleen nog een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam op het programma staan.

TBG Dragons speelde afgelopen zondag voor het eerst een competitiewedstrijd in de Horstacker te Nijmegen. Voor veel Nijmegenaren een historische plek. Ondanks dat er enkel nog gespeeld kon worden voor de spreekwoordelijke eer, gingen beide teams vol voor de winst. Het eerste kwart was voor Dragons met 24-21 en de ruststand werd bepaald op 46-43. De partij was tot zover nog redelijk in balans. Rotterdam Basketbal was sterk en effectief onder de borden, maar de thuisploeg was goed op schot en zuinig op de bal. Hoogtepunten voor Dragons waren wel de buzzerbeater van Teo Beskas aan het einde van het eerste kwart, die drie punten waard was. Jesper Dreis herhaalde dit kunstje in de laatste seconde van het tweede kwart, een steal gevolgd door een dunk.

De organisatie van Dragons had voor deze speciale plek alle jeugdteams uitgenodigd en ook de tribune was goed gevuld. Naar schatting 200 toeschouwers is voor een U24-team goed te noemen. Beide ploegen lieten zien ook onder dit lawaai te kunnen presteren. Robin Simonis gaf aan een echte publieksspeler te zijn. Alleen al in de eerste helft kwam hij tot 16 punten en 7 rebounds. Bij Rotterdam Basketbal kwam het gevaar duidelijk van Ruben Blaakman, die voor rust 12 punten en 7 rebounds liet noteren.

In de tweede helft wisten Maik Bouwer van de bezoekers en Jord van Baast, Jesper Dreis en Remy Thonen het net gemakkelijk te vinden. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 92-78. Coach Matthew Otten van de Dragons was zeer tevreden. De laatste thuiswedstrijd met veel publiek winnend afsluiten geeft hoop voor de toekomst.

Scores TBG Dragons: Jesper Dreis 17, Lars Krooshof 16, Remy Thonen 16, Robin Simonis 16, Jord van Baast 11, Wouter Bruggeman 7 (12 rebounds), Teo Beskas 5, Prince Obame 3 en Matthijs Nentenaar 1.

Scores Rotterdam Basketbal: Maik Bouwer 23, Ruben Blaakman 16 (13 rebounds), Otmar Creebsburg 14, Kaj Steehouwer 9, Joel Bos 9, Sethi Gueye 4, Pavle Latinovic 2 en Jason Rijaard 1.

Waterland/Early Bird en Harlemlakers kwamen ook nog tegen elkaar in actie, maar dat duurde maar kort. Bij een 21-22 stand in het voordeel van de Harlemlakers viel het licht in de hal uit. De wedstrijd werd vervolgens niet meer hervat.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: