za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO
103

LWD
62
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
di. 22-10 19:30
GRO vs
?
Website laten maken voor 250,-

DTL: Deelnemers Final Four bekend


DTL: Deelnemers Final Four bekend

OEGSTGEEST, 9 mei 2018 – Hoewel er nog enkele wedstrijden gespeeld moeten worden, zijn de vier ploegen die de Final Four gaan spelen bekend: Apollo Amsterdam, Basketball Academie Limburg, Zorg en Zekerheid Leiden en Donar gaan strijden om het kampioenschap in de Dutch Talent League.

Zorg en Zekerheid Leiden kreeg in de afgelopen speelweek twee nederlagen te slikken. Apollo Amsterdam was vorige week woensdag te sterk in de eigen Apollohal. Het werd 75-58. Afgelopen zondag was Basketball Academie Limburg te gast in de Vijf Meihal. Marijn Ververs bleef in beide duels overigens aan de kant aangezien de spelmaker in de hoofdmacht is doorgeschoven naar de zevende man. Naigel Onuoha is er bij de Leidenaars ook niet meer bij. Hij is enkele weken terug opnieuw aan zijn knie geblesseerd geraakt. Ook big man Jelle van Heiningen is niet van de partij.

De Leidse ploeg start goed en neemt in het begin van het tweede kwart een 21-14 voorsprong. Dan maakt BAL een run van 10 punten, waarna Zorg en Zekerheid Leiden er weer acht op rij scoort: 29-24. Halverwege het duel hebben de Limburgers de leiding genomen, maar met gering verschil: 34-35.

Na de pauze moet Zorg en Zekerheid Leiden de bezoekers laten gaan. Via 43-54 na drie kwarten wint Basketball Academie Limburg het treffen met 59-75. Beide ploegen treffen elkaar binnenkort in de Final Four. Wie er als laatste thuis speelt, is nog niet duidelijk, aangezien zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Basketball Academie Limburg 38 punten hebben. De Leidenaars gaan voor hun laatste wedstrijd op bezoek bij Harlemlakers, de Limburgers zijn te gast bij New Heroes Den Bosch.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Rens Butter 18, Shayron Juan Pedro 10 (3 steals), Twan Polman 7 (4 assists), Okke Hoonhout 6 (8 rebounds), Sake Hoogsteden 5 (7 rebounds), Leratho Biekman 4, Marc Knepa 4 (7 rebounds, 3 assists), Quinten Wijnen 3 en Jim Blom 2.

Scores Basketball Academie Limburg: Daan Rosenmuller 26 (67% schot, 9 rebounds), Wietze Nossek 17 (50% schot, 8 rebounds), Djofr van der Schans 11 (80% schot, 8 rebounds), Kamiel Hamers 7 (6 rebounds), Sam van Dijk 6 (6 rebounds), Jan Gijsen 4, Jules Schild 2, Nino Gorissen 1, Kevin Verhallen 1 (3 steals), Tijme van Dijk 0 (4 assists).

Harlemlakers kwam op vrijdag en zondag in actie. De eerste pot van de Amsterdammers was bij Basketball Academie Limburg. Er werd flink van afstand geschoten. Basketball Academie Limburg produceerde elf driepunters. Harlemlakers deed dat zelfs nog een stukje beter door twaalf bommetjes door het netje te laten glijden. De Limburgers kwamen echter makkelijker tot ‘normale’ velddoelpunten, waardoor het 107-80 werd voor Basketball Academie Limburg.

Scores Basketball Academie Limburg: Wietze Nossek 20, Kamiel Hamers 16, Sam van Dijk 14, Djofr van der Schans 13, Daan Rosenmuller 11, Kevin Verhallen 11, Jules Schild 10, Robin van Heukelom 5, Nino Gorissen 3, Tijme van Dijk 3 en Jan Gijsen 1.

Scores Harlemlakers: Marias Hagen 14, Youri Boeschoten 13, Idir Bourjouane 9, Stijn Tabak 9, Matthieu Westerhof 9, Dajo Nieuwenhuizen 8, Bob Berghuis 8, Randell Wiel 7 en Nick Jurgens 3.

Op zondag verging het Harlemlakers niet veel beter. Rotterdam Basketbal was in de Maasstad te sterk voor de hoofdstedelijke formatie: 86-66.

Aangezien Waterland/Early Bird en TBG Dragons zich niet voor de Final Four hadden geplaatst, speelden beide ploegen afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd. Speelde Dragons vorige week in een oude bekende sporthal, nu was het de beurt aan de gastheren die hun slotakkoord in Purmerend wilden afhandelen. De thuisploeg trad met zeven spelers aan en bij Dragons bleef Nour Yaaobi met een blessure aan de kant.

Het was warm, maar beide ploegen gingen voortvarend van start. De driepunters vielen als rijpe appelen, drie voor Waterland en Dragons verdubbelde dit naar zes maal van afstand. Ook was het eerste kwart nog een fraaie buzzerbeater te bewonderen van Jord van Baast. Hij zette 19-27 op het scorebord. Waterland hield het tempo hoog en speelde fysiek naar haar mogelijkheden. In het tweede kwart werd de achterstand deels teniet gedaan, met als gevolg een ruststand van 38-43.

Na de pauze wist Dragons weer van afstand raak te schieten en Jesper Dreis verdubbelde zijn rake afstandsschoten naar vier. Hij werd met 21 punten dan ook topschutter van de avond. Het vierde kwart keken de gastheren tegen een 55-64 achterstand aan. Dragons liep in dit kwart zelfs naar een 15 punten voorsprong uit. Waterland perste er voor eigen publiek nog een eindspurt uit, waardoor de eindstand op 73-81 werd bepaald.

Coach Matthew Otten bleek na afloop een tevreden coach. Het eerste kwart ontlokte hem de kwalificatie: “We were shooting like the Warriors.” Een mooi compliment voor een team dat zich tijdens de competitie goed heeft herpakt.

Scores Waterland/Early Bird: Max van Dieren 17, David Hahn 16, Ivan Labudovic 10, Faraaz Youssifou 9, Jerison Fos 9, Alexander Alcantara 9 en Arne Brugman 3.

Scores Dragons: Jesper Dreis 21, Remy Thonen 15, Jord van Baast 11, Yannick Pinckaers 11, Wouter Bruggeman 8, Prince Obame 7, Lars Krooshof 6 en Robin Simonis 2.

Op vrijdagavond 4 mei speelde Donar een uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal in het Topsportcentrum in Rotterdam. Een vreemde avond met Dodenherdenking. De Groningers waren extra vroeg vertrokken om al op tijd, ongeveer 19.30 uur, in de hal te zijn. Om 20.00 uur was het twee minuten heel stil in de kantine. Daarna maakten beide teams en scheidsrechters zich klaar voor de toch wel belangrijke wedstrijd om de vierde plaats te behouden voor Donar.    

De Groningers begonnen sterk. Daan Maring draaide goed weg onder het bord en Sjoerd Koopmans deed goed werk qua scores, maar vooral de tien rebounds in de eerste helft waren heel belangrijk. Via een aantal prima passes van Tim Hoeve schoot Donar via 3-13 naar 12-23. En na dit kwart was de stand 15-26. Al ruim afstand met elf punten.

In het tweede kwart deden ook de mannen van de Groningse U18 Thomas, Kjeld, Gijs en Noah goed mee. Voor het eerst verschenen de Groningers met een zeer brede selectie van twaalf man. En dat is altijd prettig met wat ziekte, blessures of een vol programma Donar. Na het tweede kwart was er nog niets aan de hand, al werd er wel weinig gescoord: Rotterdam 8 en Donar 9 punten. Ruststand 23- 35.

Het derde kwart was een heel ander verhaal. Rotterdam Basketbal had haar gameplan aangepast. De ploeg kwam goed uit de kleedkamers en beide teams scoorden veel beter. Tiemen Tijs ten Have, Tim de Vries en Tim Hoeve scoorden voor Donar. Sheyi Adetunji was snel, pakte steals en sprong hoog in de rebound. Maar ook Rotterdam Basketbal speelde aanvallend veel beter: 44-55. Elf punten verschil en de thuisploeg, die de tweede helft goed speelde, zag kansen. Het laatste kwart ging ook naar de Rotterdammers, maar toch was Donar goed bij de les. De Groningers lieten deze wedstrijd niet meer glippen. Tim de Vries was de aanjager bij Donar, maar ook de youngsters Thomas van Dijk en Gijs Stams knokten voor een goed resultaat. Al met al was het ook goed dat bij 62-71 het laatste fluitsignaal klonk.

Scores Donar: Tim de Vries 15 (5 rebounds), Tim Hoeve 15 (9 assists), Sjoerd Koopmans 14 (13 rebounds), Daan Maring 8 (11 rebounds), Sheyi Adetunji 4 (9 rebounds), Tiemen Tijs ten Have 4, Rienk Mast 4 (5 rebounds), Gijs Stams 3, Jeffrey Sedoc 2 en Thomas van Dijk 1.

De deelname van Donar aan de Final Four stond na deze zege nog niet definitief vast. Landstede Basketbal kon nog op gelijke hoogte komen, ook al zou Donar dan nog twee kansen krijgen, met een uitwedstrijd tegen Harlemlakers en een thuiswedstrijd tegen Waterland/Early Bird in het vooruitzicht. Echter, zondag werd de felbegeerde vierde plaats in de wacht gesleept. Landstede Basketbal kreeg in eigen huis met 54-64 klop van Apollo Amsterdam. De Zwolse ploeg is uitgespeeld en staat op z’n minst twee punten achter Donar. In de Final Four mogen de Groningers het nu opnemen tegen Apollo Amsterdam.

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle
Heroes Den Bosch
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord
Zorg en Zekerheid Leiden

Basketbal Academie Limburg
Donar Groningen
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: