za. 26-05 19:30
GRO
80

LDN
69
di. 29-05 19:30
LDN
66

GRO
73
vr. 22-06 19:30
BEL
60

ORA
66
do. 28-06 20:00
ORA
77

ROE
52
zo. 01-07 18:00
ORA
81

ITA
66
vr. 14-09 20:00
ORA vs
HON
ma. 17-09 0:00
LIT vs
ORA
do. 20-09 0:00
SIG vs
GRO
za. 22-09 20:00
GRO vs
SIG
wo. 03-10 19:00
KAP vs
LDN
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Win or go home!


Win or go home!

Door Martin Hoekstra
 

OEGSTGEEST, 14 mei 2018 – Win or go home. Of: do or die. Allemaal citaten die opgang doen voor Landstede Basketbal en Forward Lease Rotterdam. Beide ploegen staan 3-0 achter tegen respectievelijk Zorg en Zekerheid Leiden en Donar. Winst is nodig om het seizoen te verlengen.

Zorg en Zekerheid Leiden – Landstede Basketbal (3-0)

Met de nodige moeite speelde Zorg en Zekerheid Leiden zich voorbij Aris Leeuwarden. De smalle rotatie – door blessures bij Jessey Voorn en Floris Versteeg – had het tegen de Friezen zwaar te verduren. De algemene verwachting was dan ook dat het uitgeruste en bredere Landstede Basketbal zich wel voor de finale van de play-offs zou plaatsen. Des te verrassender is het dat Zorg en Zekerheid Leiden na drie wedstrijden al op matchpoint staat.

Net als vorig seizoen won Zorg en Zekerheid Leiden het eerste duel in Zwolle (79-81). Waar Landstede Basketbal vorig seizoen keihard terugsloeg in de Vijf Meihal, bleef de gelijkmaker dit keer uit. Zorg en Zekerheid Leiden leidde in het tweede duel van start tot finish: 78-74. In wedstrijd drie toonde Landstede Basketbal wel aan dat het water tot aan de lippen stond. De Zwolse ploeg domineerde drie kwarten lang in de rebound en ook alle losse ballen waren voor de Hammers. Tegen het einde van het derde kwart stond Landstede Basketbal dan ook 20 punten voor (65-45). In de laatste twaalf minuten ging het mis bij de Zwollenaren. Zorg en Zekerheid Leiden stroopte, aangemoedigd door de meegereisde supportersschare, de mouwen op. Met succes, want in de laatste twaalf minuten produceerde de Leidse ploeg een 8-33 run om via een 73-78 eindstand op 3-0 te komen.

Het moge duidelijk zijn dat deze derde nederlaag op rij een zware uitwerking zal hebben gehad op de spelers van Landstede Basketbal. De vraag is dan ook of de Zwolse formatie in staat is om dinsdagavond in de Vijf Meihal het geliefde spelletje te spelen en de eerste winst in de serie te pakken. In de wetenschap dat je daarna nog drie keer moet winnen, waaronder nóg een keer in de Vijf Meihal, waar het ongetwijfeld een heksenketel zal zijn.

Ziggo Sport brengt dit duel rechtstreeks op de buis via het bekende kanaal 14. Arie in ’t Veld en Martin Hoekstra verzorgen de livestream, waar na afloop van duel in elk geval Paul Vervaeck weer zijn visie komt geven. Hopelijk meldt Herman van den Belt zich na afloop ook nog even. De livestats zijn hier te vinden.

Forward Lease Rotterdam – Donar (0-3)

In tegenstelling tot de andere serie in de halve finale is er van spanning in de strijd tussen Forward Lease Rotterdam en Donar nauwelijks sprake. De Rotterdammers wisten in de twee duels in MartiniPlaza tot de rust nog aardig in het voetspoor van de Groningers te blijven, maar na de pauze was het snel gedaan met de Rotterdammers. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de bredere selectie waarmee Erik Braal kan werken. Overigens is Evan Bruinsma nog niet in actie gekomen gedurende deze serie. Zo lang het niet nodig is, maakt Braal geen gebruik van Bruinsma. Bovendien biedt dit Braal de gelegenheid om Rienk Mast nog wat extra minuten te geven.

In die ene wedstrijd in Rotterdam sloeg Donar in de openingsfase meteen haar slag: 2-16. Sporadisch waren er wel momenten dat de ploeg van coach Armand Salomon het spel liet zien dat New Heroes Den Bosch de kop heeft gekost. Tegen een ploeg als Donar is echter geen kruid gewassen.

Forward Lease Rotterdam is al enkele jaren een ploeg die tegen lager geklasseerde formaties de punten in de wacht sleept, maar dat lukt tegen de top-4 maar zelden. Donar moet er echter nog aan, zo weet men in Rotterdam te vertellen. In de competitie werd al een keer gewonnen van Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden. In de play-offs werd ook New Heroes Den Bosch (twee keer zelfs) aan de zegekar gebonden. Alleen een zege tegen Donar ontbreekt nog. Dinsdag krijgt Forward Lease Rotterdam een laatste kans om ook deze ontbrekende doelstelling van dit seizoen in vervulling te laten gaan.

Mark Vrolijk verzorgt zoals altijd weer het commentaar bij de livestream. De stats zijn ook weer live te volgen.

Stand

Team G W L Pnt 
Donar Groningen 0 0 0
Landstede Basketbal Zwolle 0 0 0

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 0 0 0
New Heroes Basketball Den Bosch 0 0 0
Feyenoord Basketbal Rotterdam 0 0 0
Aris Leeuwarden 0 0 0

Apollo Amsterdam 0 0 0
Den Helder Suns 0 0 0
Basketball Academie Limburg 0 0 0
10  Dutch Windmills Dordrecht 0 0 0

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken