do. 23-05 19:30
GRO
53

ZWO
62
zo. 26-05 14:00
ZWO
84

GRO
70
di. 28-05 19:30
GRO
88

ZWO
82
do. 30-05 14:00
ZWO
85

GRO
53
za. 01-06 16:00
GRO
71

ZWO
78
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Vier doordeweekse competitieduels


Vier doordeweekse competitieduels

Door Menno Schraven
 

DELFT, 9 oktober 2018 - In deze doordeweekse, tweede competitieronde worden vier wedstrijden afgewerkt. Leiden (Europees op woensdag) en Dordrecht komen niet in actie, waar Groningen en Den Bosch hun derde wedstrijd in heel korte tijd spelen. Apollo opent het seizoen tegen BAL.

Donar Groningen (1-0) – Aris Leeuwarden (1-0)

De Groningers spelen alweer de derde thuiswedstrijd in vijf dagen. Na de zwaarbevochten winst in de SuperCup op Zorg en Zekerheid Leiden, en een dag later een eenvoudige zege op Basketball Academie Limburg, wacht nu Aris Leeuwarden als tegenstander.

De Friezen nemen het zoet van een ‘gestolen’ uitoverwinning bij Den Helder in de slotseconden mee naar deze wedstrijd. Winnen bij Donar is natuurlijk andere koek, maar als er kansen liggen, dan is dat eerder nu dan verderop in het seizoen. De Groningse formatie van coach Erik Braal is nog niet in topvorm en heeft vaak last van een stroeve start in de wedstrijden tot nu toe. De Friezen lijken op het eerste oog sterker te zijn geworden ten opzichte van vorig seizoen en over een bredere rotatie te kunnen beschikken, al zullen ze het nog zonder Jonathan Williams moeten stellen. Niettemin aan Aris de uitdaging direct voor een verrassing te zorgen.

Landstede Basketbal Zwolle (1-0) – Feyenoord Basketball Rotterdam (0-1)

De Zwolse ploeg won zondag overtuigend in Dordrecht bij debutant Dutch Windmills en krijgt nu Feyenoord Basketball op bezoek. De Rotterdammers konden in Den Bosch geen enkele vuist maken en zijn erop gebrand een betere prestatie neer te zetten. Landstede is daarvoor niet de meest ideale tegenstander. De Zwolse ploeg hield een groot deel van de selectie van vorig jaar in tact en is zeker een kanshebber op het bereiken van de finale aan het einde van dit seizoen. Voor Rotterdam lijkt een strijd om plaats vijf en zes het hoogst haalbare, maar die gedachte kan het met een overwinning in dit duel voorlopig logenstraffen. De Maasstedelingen moeten het wel stellen zonder Jeroen van der List die moet aantreden met het NL team 3x3.

Apollo Amsterdam (0-0) - Basketball Academie Limburg (0-1)

De Amsterdammers openen hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen Basketball Academie Limburg. Beide teams worden in diverse competitiebespiegelingen genoemd als de meest logische afvallers voor het bereiken van de play-offs. Tegelijkertijd worden beide clubs fanatiek gecoacht en zijn ze in staat om het iedere tegenstander heel lastig te maken. Apollo heeft het thuisvoordeel, waar BAL het ruime verlies en vooral de slechte eerste helft tegen Donar recht wil zetten. Beide teams hebben vooral veel guards en forwards en zijn inside minder sterk. Wie daar een overwicht kan creëren qua rebounds en scores, heeft grote kans op de winst.

New Heroes Den Bosch (1-0) – Den Helder Suns (0-1)

New Heroes Den Bosch had zaterdag geen kind aan Feyenoord Basketball Rotterdam en versloeg dinsdag voor de Europe Cup nipt BC Balkan. Met die wedstrijd en de verre terugreis uit Bulgarije nog in de benen heeft Den Helder Suns ongetwijfeld het idee dat er iets te halen valt in Den Bosch. Ook al hebben de Brabanders een bredere en op papier stuk sterkere selectie. Tegen Aris speelden de Suns gewoon een prima wedstrijd, maar slordigheden in het vierde kwart kostte de ploeg dure eerste twee punten. Winst in Den Bosch zou dat in één klap weer goed maken. Oud-jeugdinternational Boy van Vliet (terug in Nederland na vier jaar college op D2-niveau) en eerstejaars prof Steve Harris leidden voor de Suns de dans tegen Aris met ieder 16 punten.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken