zo. 11-11 18:00
LIM
91

DHE
102
wo. 14-11 18:00
CSM
72

LDN
76
wo. 14-11 19:30
GRO
89

PIN
83
wo. 14-11 20:00
DBO
102

IRO
87
vr. 16-11 20:00
AMS
61

LDN
93
zo. 18-11 14:00
ZWO vs
DOR
zo. 18-11 14:30
RDM vs
DBO
zo. 18-11 16:00
LWD vs
DHE
zo. 18-11 18:00
LIM vs
GRO
zo. 18-11 19:30
LDN vs
AMS
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Dubbel programma voor Apollo


Dubbel programma voor Apollo

Door Martin Hoekstra
 

OEGSTGEEST, 6 november 2018 – Drie ploegen die woensdag voor de FIBA Europe Cup moeten spelen, komen midweeks niet in actie voor de Dutch Basketball League. Niettemin staan er vier duels op het programma. Apollo Amsterdam komt zelfs twee keer in actie.

Woensdag 7 november

Landstede Basketbal (6-0) – Apollo Amsterdam (1-4)

Landstede Basketbal speelt momenteel prima basketbal. Afgelopen zaterdag werd Aris Leeuwarden in het Kalverdijkje op een fiks pak slaag getrakteerd. Coach Herman van den Belt kon de hele wedstrijd door rustig wisselen en zijn key players wat meer rust gunnen. Kaza Kajami-Keane is een geweldige aanwinst voor de Zwolse ploeg. De Canadese international laat zijn medespelers ook beter spelen. Blessureleed heeft Olaf Schaftenaar tot nu toe aan de kant gehouden.

Apollo Amsterdam moest het niet alleen in de laatste twee duels stellen zonder Aron Royé, het ziet er naar uit dat de motor van de Amsterdamse formatie nog vier weken aan de kant moet blijven en dat scheelt voor de Amsterdammers een slok op een borrel. Zonder de geroutineerde roerganger is het spel van Apollo Amsterdam net even te onrustig. Dat bleek eens te meer tegen Feyenoord Basketball Rotterdam, dat zelf ook nog niet in de sterkste formatie kon aantreden. Ondanks goed spel van Malevy Leons (14 punten en 7 rebounds) moest Apollo de Rotterdammers al voor rust laten gaan.

Donderdag 8 november

Apollo Amsterdam (1-4) – Den Helder Suns (1-6)

Apollo Amsterdam komt dit keer twee dagen op rij in actie, wat ook te maken had met het verplaatsen van duels door de internationale 3x3 evenementen. Afgezien van een afgetekende overwinning tegen Basketball Academie Limburg hebben de Amsterdammers nog geen reden tot juichen gehad. Wellicht biedt het duel tegen Den Helder wat meer kansen voor Apollo Amsterdam. Tijdens een toernooi in Den Helder vlak voor aanvang van het seizoen wisten de hoofdstedelingen wel te winnen van de Suns.

Den Helder doet het de laatste drie wedstrijden toch aardig, al moet gezegd worden dat alle tegenstander niet compleet aantraden tegen de Suns. Coach Peter van Noord moest het tot nu toe overigens ook stellen zonder Tom Koopman en zijn kracht en ervaring kunnen de Suns goed gebruiken. Van Feyenoord Basketbal Rotterdam werd met 74-77 gewonnen, daarna werd er aardig opgespeeld tegen Zorg en Zekerheid Leiden (73-78) en grote delen van het duel tegen Donar (73-91).

Dutch Windmills (4-1) – Aris Leeuwarden (3-3)

Na de zege tegen Basketball Academie Limburg van afgelopen zondag (70-52) is de nieuwkomer uit Dordrecht opgeklommen naar een vierde plaats. Nu is het wel zo dat Dutch Windmills van de geijkte top-4 alleen tegen Landstede Basketbal heeft gespeeld. De clashes tegen Donar, New Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden moeten immers nog komen. Niettemin gaat de ploeg van coach Geert Hammink proberen om het aantal winstwedstrijden na zes wedstrijden op vijf te stellen.

Aris Leeuwarden is aan een vrije val bezig. De Friese formatie stond niet zo lang geleden nog gedeeld tweede, maar is door twee – wellicht ingecalculeerde – nederlagen op rij teruggevallen naar de zesde plaats. Nu is het geen schande om van topploegen als New Heroes Basketball en Landstede Basketbal te verliezen, al waren de verschillen wel wat aan de ruime kant. Als het verlies tijdig is weggespoeld, dan zou Aris Leeuwarden in Dordrecht beter voor de dag moeten komen.

Basketball Academie Limburg (0-6) – Feyenoord Basketball Rotterdam (1-6)

Het is zwoegen voor Basketball Academie Limburg. De ploeg van coach Radenko Varagic heeft geen gebrek aan fanatisme, daar zorgt de Kroaat wel voor. Het probleem bij de Limburgers ligt enerzijds bij gebrek aan lengte (Tony Washington is eigenlijk de enige speler met serieuze lengte), anderzijds bij het vele balverlies wat de ploeg geregeld parten speelt. Afgelopen zondag ging de formatie uit Weert in Dordrecht nog onderuit tegen Dutch Windmills (70-52) en stond de teller van de turnovers op 23.

Feyenoord Basketball Rotterdam deed afgelopen weekend de rode lantaarn over aan de ploeg uit Weert. Apollo Amsterdam werd met 67-52 verslagen. De Rotterdammers hopen donderdag voor het eerst dit seizoen over Trevor Setty te kunnen beschikken. De driepuntschutter met de meest uiteenlopende kapsels keerde onlangs terug uit Luxemburg. Hij geeft de ploeg van Richard den Os in elk geval wat scores en rebounds en dat hebben ze wel nodig na het langdurig wegvallen van Jeroen van der List. Verder is dit wel een pikant duel met het oog op de overstap van Sam van Dijk van Basketball Academie Limburg naar Feyenoord Basketball Rotterdam.

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 16 
Donar Groningen 12 
Zorg en Zekerheid Leiden 10 
New Heroes Den Bosch 10 

Dutch Windmills Dordrecht 10 
Aris Leeuwarden
Feyenoord Rotterdam
Den Helder Suns

Apollo Amsterdam
10  Basketball Academie Limburg

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken