za. 11-05 20:00
DBO
67

ZWO
75
di. 14-05 19:30
ZWO
76

DBO
68
di. 14-05 20:00
LDN
63

GRO
93
do. 16-05 20:00
DBO
74

ZWO
75
di. 21-05 19:30
ZWO
69

GRO
72
do. 23-05 19:30
GRO vs
ZWO
zo. 26-05 14:00
ZWO vs
GRO
di. 28-05 19:30
GRO vs
ZWO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Goede uitgangsposities creëren


Goede uitgangsposities creëren

OEGSTGEEST, 12 november 2018 – In de groepsfase van de FIBA Europe Cup zijn er nog twee speelronden te gaan. Zorg en Zekerheid Leiden kan zich woensdag al verzekeren van een Europees vervolg. Voor Donar en New Heroes Den Bosch luidt het devies winnen.

Hoewel Zorg en Zekerheid Leiden geen thuiswedstrijden meer heeft in de eerste groepsfase van de FIBA Europe Cup, kan de Leidse ploeg zich woensdagavond al plaatsen voor de tweede groepsfase. Het makkelijkste is gewoon winnen van CSM CSU Oradea, maar een nederlaag van 13 punten volstaat ook.

Sakarya BSB kan in theorie nog gelijk komen Zorg en Zekerheid Leiden als de ploeg van Franke in Roemenië onderuit gaat, maar is kansloos omdat het beide duels tegen de Leidse ploeg verloren heeft.

Oradea kan door twee zeges in de laatste twee wedstrijden op gelijke hoogte met Zorg en Zekerheid Leiden komen, waarbij er dan voor het gemak even uitgegaan wordt van een Leidse nederlaag in Würzburg. In dat geval telt het onderling resultaat. Zorg en Zekerheid Leiden won het eerste duel met 90-76 en staat dus op +14. Oradea moet dan minstens met 15 punten verschil winnen, een week later van Sakarya winnen (in Turkije) en Zorg en Zekerheid Leiden mag niet winnen in Duitsland.

In de eigen MartiniPlaza krijgt Donar woensdag Pinar Karsiyaka op bezoek. Beide ploegen staan op 7 punten in Groep C van de FIBA Europe Cup. Eerder wist Donar in Izmir te winnen van de ploeg die op een gedeelde vijfde plaats staat in de Turkse competitie.

Pinar Karsiyaka is de laatste tijd op dreef. De ploeg won vier van de laatste vijf wedstrijden. Alleen van het grote Galatasaray werd verloren. De voornaamste verantwoordelijken voor de recente successen zijn Assem Marei en Erving Walker met een belangrijke bijrol voor Sek Henry. Aan Donar de taak om het scorend vermogen van dit trio in toom te houden.

De Groningers hoefden zich afgelopen zondag tegen Apollo Amsterdam niet bijzonder in te spannen. Shane Hammink (tot nu toe topscorer van Donar in de Europese campagne) en Teddy Gipson werden uit voorzorg aan de kant gehouden. Woensdag kan Erik Braal dan ook beschikken over een fitte selectie.

Hoewel winst zeer welkom is voor Donar, zal de laatste thuiswedstrijd tegen Spirou Charleroi waarschijnlijk cruciaal zijn. De Belgen spelen deze week tegen Istanbul BBSK, dat de handdoek in de Europese ring gegooid lijkt te hebben. Zorgen de Turken in de Spiroudome toch voor een verrassing, dan is Donar bij winst verzekerd van een plek in de tweede ronde.

De eerste van de laatste twee strohalmen staat aanstaande woensdag voor het grijpen voor New Heroes. In de thuiswedstrijd tegen het Israëlische Ironi Ness Ziona zal er, om nog kans te maken op de volgende ronde, gewonnen moeten worden door de ploeg van Ivica Skelin.

In het uitduel had de Bossche ploeg zeker kansen op de winst, maar het fysieke spel plus de ervaring van de yanks Gladness en Dowe zorgden ervoor dat New Heroes na vier kwarten met 91-85 nederlaag huiswaarts kon keren. Keshun Sherrill bekroonde zijn sterke spel met de uitverkiezing tot ‘Performer of the week’ bij de FIBA, en ook Wiliams en Cook ( resp. 18 en 16 punten) kwamen sterk voor de dag. Bij die laatste twee zit nu net de crux de komende periode bij New Heroes. Beide forwards zitten in de lappenmand en zullen derhalve node gemist gaan worden in de rotatie.

Ironi Ness Ziona verloor de eerste wedstrijd uit bij Saratov maar pakte daarna drie keer de winst. Inclusief de return in Rusland tegen het sterke Avtodor Saratov. Voor Ironi was Chris Dowe, met 25 punten en 6 rebounds weer zeer belangrijk. Met 80% vanaf de driepuntslijn is het zaak om hem niet al teveel ruimte te geven. Ook Daequan Cook was goed op dreef getuige zijn 22 punten en 6 rebounds. Als de verdediging van New Heroes de teugels strak aanspant, zou het aanstaande woensdag nog wel eens een hele mooie wedstrijd kunnen gaan worden.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken