wo. 13-03 20:30
DIN
94

LDN
68
za. 16-03 20:30
LDN
78

GRO
79
zo. 17-03 14:30
RDM
60

DBO
74
di. 19-03 20:00
LWD
62

DHE
93
wo. 20-03 20:00
DBO
104

RDM
72
do. 21-03 19:30
ZWO vs
DOR
do. 21-03 20:00
AMS vs
LDN
do. 21-03 20:00
LIM vs
GRO
za. 23-03 19:30
DHE vs
DBO
za. 23-03 19:30
GRO vs
LWD
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Drukke zaterdag in de DBL


Drukke zaterdag in de DBL

Door Martin Hoekstra
 

OEGSTGEEST, 8 maart 2019 – Doordat het duel tussen New Heroes Den Bosch en Dutch Windmills is uitgesteld naar dinsdag, telt het programma van de Dutch Basketball League dit weekend slechts vier wedstrijden, allemaal op zaterdag. Met opnieuw een serie interessante duels.
 

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdagavond op tegen Landstede Basketbal, de enige ploeg die er in de competitie in geslaagd is om de Leidse formatie, nog wel op eigen bodem, te verslaan. Een belangrijke wedstrijd voor de klassering voor de play-offs vindt in Rotterdam plaats. Feyenoord Basketball is zaterdagavond gastheer van Aris Leeuwarden.

Apollo Amsterdam (7-18) – Donar (16-7)

Dit duel in de Apollohal begint zaterdag al om 16.00 uur. Je moet er dus vroeg bij zijn. Apollo Amsterdam pakte donderdag twee belangrijke punten tegen Den Helder Suns en staan nu weer op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Gezien het potentieel wat er loopt, hoort de ploeg van coach Patrick Faijdherbe ook gewoon thuis in de play-offs. Het is zeker niet uit te sluiten dat de Amsterdammers zelfs nog kunnen klimmen naar een zesde plaats.

Donar kwam afgelopen dinsdag al in actie voor de eerste wedstrijd uit de achtste finales van de FIBA Europe Cup. Door een uiterste krachtsinspanning van Teddy Gipson hielden de Groningers gelijke tred met Filou Oostende: 66-66. Komende woensdag ontmoeten beide ploegen elkaar in de Belgische kustplaats waar bepaald wordt welke formatie door gaat naar de kwartfinales. Het competitieduel vindt plaats in de Apollohal en daar willen de Amsterdammers nog wel eens verrassend voor de dag komen. Donar zal wel bij de les moeten blijven.

Feyenoord Basketball Rotterdam (7-18) – Aris Leeuwarden (7-19)

De Rotterdammers kwamen donderdag thuis van een koude kermis. Feyenoord Basketball Rotterdam ging namelijk onderuit bij Basketball Academie Limburg. Overigens niet voor het eerst, want op 3 januari namen de Limburgers de punten mee terug naar Weert door na verlenging te winnen. In de race voor deelname aan de play-offs kan de formatie van Richard den Os goede zaken doen door naaste belager Aris Leeuwarden terug te wijzen. Het eerste duel in Rotterdam was met 83-72 een prooi voor Feyenoord Basketball.

Voor Aris Leeuwarden geldt min of meer hetzelfde. De Friezen zijn na de midweekse uitslagen afgezakt naar de negende plaats en dat zou geen play-offs betekenen. De verschillen zijn echter heel erg klein. Een Friese zege kan in het gunstigste geval zo maar betekenen dat de formatie van Tony van den Bosch na deze speelronde op de zesde plaats kan komen te staan. Of in elk geval stuivertje wisselt met Feyenoord Basketball Rotterdam. Kortom, de belangen bij dit duel zijn groot. Aris Leeuwarden wist in het eigen Kalverdijkje overigens wel de meest recente confrontatie met de Rotterdammers te winnen: 90-79.

Zorg en Zekerheid Leiden (21-1) – Landstede Basketbal (22-4)

In de Vijf Meihal was het afgelopen woensdag genieten bij de wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Dinamo Sassari. Ondanks de kleinere rotatie (Mohamed Kherrazi kampt nog steeds met de naweeën van zijn enkelblessure, opgelopen met de Orange Lions tegen Litouwen) bood de Leidse ploeg de rijke Italianen goed partij: 93-97. Tegen Landstede Basketbal zal Zorg en Zekerheid Leiden het zo goed als zeker ook moeten doen zonder Mohamed Kherrazi. Dit betekent dat de Leidse smaakmakers opnieuw veel minuten zullen moeten maken om een herhaling van 10 november te voorkomen. Landstede Basketbal vertrok toen met een 82-87 zege uit de Vijf Meihal.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen woensdag nog in actie kwam en waar de starters veel minuten maakten, gaat dat ook op voor Landstede Basketbal, met als verschil dat de Zwollenaren dat op donderdagavond moesten doen. Tegen New Heroes Den Bosch werden weliswaar twee punten gepakt, maar wat ging dat moeizaam. Dan te bedenken dat Landstede Basketbal halverwege het tweede kwart 23 punten voor had gestaan. Daarmee is Landstede Basketbal wel weer koploper geworden met twee punten meer dan Zorg en Zekerheid Leiden; en ook vier wedstrijden meer gespeeld.

Den Helder Suns (8-18) – Basketball Academie Limburg (4-22)

Na de Helderse zege bij Dutch Windmills, in de debuutwedstrijd van Leon Williams, hebben de Suns een losing streak van vijf duels opgebouwd. Dat klinkt ernstiger dan het is, want in die reeks kreeg Den Helder bezoek van New Heroes Den Bosch, Zorg en Zekerheid Leiden en Donar. Wat dat betreft hoeft er nog geen man overboord bij de Suns. De formatie van Peter van Noord speelt pas voor het eerst thuis tegen Basketball Academie Limburg, omdat één duel was omgedraaid. De twee wedstrijden in Weert waren in beide gevallen een prooi voor de Suns (91-102 en 64-78). Geen overtuigende cijfers misschien, maar wel de maximale score.

Op voorhand zou je zeggen dat Basketball Academie Limburg niet in staat is om in de kop van Noord-Holland twee punten te pakken, maar dat gebeurde afgelopen seizoen wel. Bovendien komen de Limburgers met een flinke dosis zelfvertrouwen naar Den Helder. Dit is uiteraard te danken aan de goede wedstrijd die Basketball Academie Limburg afwerkte tegen Feyenoord Basketball Rotterdam. Die wedstrijd stond in schril contrast met duel dat de Limburgers afgelopen zondag in Dordrecht afwerkten. Het is dus eerder de vraag welk Basketball Academie Limburg in Den Helder komt opdagen.

Stand

Team! Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 27  23  46 
Zorg en Zekerheid Leiden 23  21  42 
New Heroes Den Bosch 28  21  42 
Donar Groningen 24  17  34 

Dutch Windmills Dordrecht 25  14  11  28 
Den Helder Suns 28  10  18  20 
Aris Leeuwarden 28  20  16 
Apollo Amsterdam 26  19  14 

Feyenoord Rotterdam 28  21  14 
10  Basketball Academie Limburg 27  23 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken