za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO
103

LWD
62
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
di. 22-10 19:30
GRO vs
?
Website laten maken voor 250,-

Bekerkraker in Leiden


Bekerkraker in Leiden

Door Menno Schraven
 

DELFT, 16 maart 2019 - Zorg en Zekerheid Leiden verdedigt in de eigen Vijf Meihal een voorsprong van vijf punten in de tweede halve finalewedstrijd van het bekertoernooi. Donar is een mindere fase in het seizoen te boven en zal als uitdager alles uit de kast trekken om de finale te bereiken.

Beide teams werden afgelopen woensdag uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup. Donar redde het in België net niet tegen regerend landskampioen Oostende. Leiden moest wat langer reizen. Op Sardinië speelde het één helft goed op tegen de Italiaanse ploeg Dinamo Sassari, maar de krappe rotatie brak de ploeg op en na rust was het snel over en uit.

De vraag is of beide teams die wedstrijd en ook de reis terug goed hebben verteerd. Voor Leiden ontbrak Worthy de Jong in Italië vanwege de aanstaande geboorte van zijn tweede kind. Mohamed Kherrazi keerde in die wedstrijd terug van een enkelblessure maar liep een nieuwe blessure (knie) op bij een gewaagde dunkpoging. Zorg en Zekerheid Leiden heeft beide spelers nodig om Donar van zich af te kunnen houden, dus het is voor de Leidse formatie te hopen dat zij mee kunnen doen en een verschil kunnen maken. Marijn Ververs en ook Sergio de Randamie vulden hun rol overigens goed in in Italië, maar om Donar van zich af te kunnen houden, moet Leiden wel op volle sterkte zijn.

Bij Donar worden de speelminuten dit seizoen een stuk beter verdeeld en zal van vermoeidheid in de ploeg minder sprake zijn. Jongeling Rienk Mast, die na dit seizoen naar college in Amerika gaat, speelt opvallend sterk op de positie van power forward. Met Drago Pasalic en Thomas Koenis is er tegen Leiden onder de borden wel iets te halen voor Donar. In de eerste wedstrijd in Groningen was Leiden sterker en bracht Donar in de slotfase het verschil nog terug tot vijf punten.

Door dat resultaat is deze wedstrijd allerminst gespeeld. Leiden heeft weliswaar het thuisvoordeel en met de Amerikanen Watson en Thompson twee van de beste spelers in de DBL in huis die een wedstrijd kunnen beslissen. Donar heeft een sterk en breed collectief, weet wat het is om hard te verdedigen en is in staat om met meer dan vijf punten te winnen in Leiden. Het belooft een uiterst spannende en aantrekkelijke wedstrijd te worden. Interessant om te zien is bovendien wie van beide coaches, Erik Braal van Donar en Rolf Franke aan de kant van Leiden, een tactische meesterzet kan plaatsen en de ander weet te verrassen.

Arie in ’t Veld en Martin Hoekstra geven commentaar bij de livestream en spreken na afloop met de beide coaches. De livestats zijn hier te vinden.

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle
Heroes Den Bosch
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord
Zorg en Zekerheid Leiden

Basketbal Academie Limburg
Donar Groningen
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: