do. 23-05 19:30
GRO
53

ZWO
62
zo. 26-05 14:00
ZWO
84

GRO
70
di. 28-05 19:30
GRO
88

ZWO
82
do. 30-05 14:00
ZWO
85

GRO
53
za. 01-06 16:00
GRO
71

ZWO
78
vr. 30-08 19:30
GRU vs
GRO
Website laten maken voor 250,-

Drukke donderdag in de DBL


Drukke donderdag in de DBL

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 20 maart 2019 – Na de strijd tussen Aris Leeuwarden en Den Helder Suns gaat de doordeweekse competitieronde verder. Vier competitiewedstrijden staan er nog op het programma in de DBL: één op woensdag- en de overige drie op donderdagavond.

New Heroes Den Bosch en Feyenoord Basketball staan woensdag tegenover elkaar in de Maaspoort. Donderdag worden nog drie wedstrijden gespeeld. Apollo Amsterdam neemt het in eigen huis op tegen Zorg en Zekerheid Leiden, Donar gaat in Weert op bezoek bij Basketball Academie Limburg en Landstede Basketbal neemt het in eigen huis op tegen Dutch Windmills.

 

Woensdag 20 maart

New Heroes Den Bosch (20-7) – Feyenoord Basketball (7-20)

Voor de tweede maal binnen een week nemen deze twee ploegen het tegen elkaar op. Afgelopen zondag bood Feyenoord in eigen huis drie kwarten lang goed partij tegen New Heroes. In het laatste kwart wisten de Bosschenaren toch uit te lopen, maar na twee zure nederlagen zal deze wedstrijd de Rotterdamse burger moed hebben gegeven. In de Maaspoort zal Feyenoord met het nodige zelfvetrouwen op zak uit zijn op revanche. New Heroes is in ieder geval gewaarschuwd en het zal zich voor eigen publiek niet willen laten verrassen. De ogen zullen in Den Bosch onder meer gericht zijn op Keshun Sherrill. De kleine guard kende een mindere periode, maar was in Rotterdam een van de uitblinkers aan Bossche zijde. Als Sherrill de smaak wederom te pakken heeft, is dat een grote plus voor New Heroes. Feyenoord zal wederom rekenen op de scorende inbreng van Trevor Setty en Justin Gordon.

Vanuit Den Bosch wordt een livestream verzorgd. De livestats zijn hier te vinden.

Donderdag 21 maart

Apollo Amsterdam (7-19) – Zorg en Zekerheid Leiden (21-2)

Je zou denken dan de Leidenaren na een druk programma en een vijftal topwedstrijden op rij wel eens op het tandvlees zullen lopen. Een gedachte waar Apollo Amsterdam het nodige vertrouwen uit kan putten. In de Apollohal zijn de bezoekers natuurlijk favoriet voor de winst, maar Zorg en Zekerheid Leiden moet dan wel scherp aan de start verschijnen. Zo niet, dan hapt Apollo met graagte toe. Op die manier werd eerder New Heroes Den Bosch al verrast en knokten de Amsterdammers zich tegen Donar na een dramatisch eerste kwart nog knap terug, onder meer dankzij 17 punten van Dimeo van der Horst. Koploper Leiden hoeft zich in de aanloop naar de bekerfinale en de play-offs niet meer te bekommeren om Europese wedstrijden en kan tussen de wedstrijden door iets meer rust pakken. Gedurende de matches zal de werkdruk voor de kleine rotatie echter weer groot zijn. Gelukkig voor ZZorg en Zekerheid Leiden lijken de vele minuten geen vat te krijgen op de ploeg. Met name Darius Thompson, Worthy de Jong en Maurice Watson Jr. hebben dit seizoen veel weg van Duracell konijnen.

De livestream is via deze link te bereiken. Ook worden er livestats gepresenteerd.

Basketball Acadamie Limburg (4-23) – Donar (17-7)

Donar is na verloren wedstrijden tegen Filou Oostende en Zorg en Zekerheid Leiden uitgeschakeld in zowel de FIBA Europe Cup als de bekercompetitie. De ploeg kan zich nu dan ook volledig richten op de Dutch Basketball League. Hoewel de resultaten de laatste weken heel behoorlijk zijn, sprankelt het nog steeds niet in Groningen. Wellicht kan Donar daar tegen BAL verandering in brengen. Hoewel de ploeg uit Weert nooit verzaakt, is Donar in de drie voorgaande competitieduels enkele maten te groot gebleken. De mannen van Radenko Varagic zullen er ook nu weer alles aan doen om zo lang mogelijk in het kielzog van de tegenstander te blijven. De ploeg zal daarbij leunen op de inside aanwezigheid van Tony Washington en het afstandsschot van Elay Wirjo. Op hun beurt zullen de Groningers vertrouwen op Teddy Gipson, die de laatste vijf DBL-wedstrijden goed is voor bijna 17 punten gemiddeld.

Dit duel zal helaas in enige anonimiteit worden afgewerkt. Er is nog steeds geen livestream beschikbaar en vaste scout Hans Heijdeman zit deze en de volgende wedstrijd in de Verenigde Staten. Hopelijk geeft twitter wat informatie tijdens het duel.

Landstede Basketbal (23-4) – Dutch Windmills (14-11)

De eerste twee duels tussen Landstede Basketbal en Dutch Windmills werden vrij eenvoudige zeges voor de Zwollenaren. In het derde treffen wist Dutch Windmills echter verrassend de zege uit het vuur te slepen. Daarna volgde het tweeluik in de halve finale van de bekercompetitie. Na tweemaal veertig minuten speeltijd en slechts vijf punten in het voordeel van Landstede, mag je wel zeggen dat Windmills langzaam aan een geduchte tegenstander is geworden van de ploeg van Herman van den Belt. Dat is voor een niet te onderschatten deel te danken aan het spel van Alec Wintering, die zich na een snel herstel van een nare blessure heeft ontpopt tot onbetwiste leider van de Dordtenaren. De guard zal in Zwolle de strijd aan gaan met Kaza Kajami-Keane, die in de gewonnen wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden goed was voor 16 punten en maar liefst 16 rebounds. Een interessant duel tussen twee van de betere point guards in de Nederlandse competitie. Een interessant duel ook tussen twee ploegen die elkaar het vuur graag na aan de schenen leggen.

Landstede Basketbal verzorgt weer een livestream. Daarnaast zijn er ook livestats beschikbaar.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken