do. 23-05 19:30
GRO
53

ZWO
62
zo. 26-05 14:00
ZWO
84

GRO
70
di. 28-05 19:30
GRO
88

ZWO
82
do. 30-05 14:00
ZWO
85

GRO
53
za. 01-06 16:00
GRO
71

ZWO
78
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Kalm DBL weekend


Kalm DBL weekend

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 12 april 2019 – Slechts drie wedstrijden staan dit weekend op de DBL-kalender. Met het wegvallen van Dutch Windmills zijn de belangen richting de play-offs gewijzigd. Zo maakt Landstede Basketbal ineens weer kans op de eerste plaats.

De drie wedstrijden worden dit weekend allemaal op zaterdag gespeeld. In Amsterdam komt Landstede Basketbal 's middags op bezoek bij Apollo, Den Helder Suns ontvangt Feyenoord Basketball en Aris Leeuwarden krijgt Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek.

Zaterdag 13 april

Apollo Amsterdam (10-22) – Landstede Basketbal (25-4)

Dankzij de geschrapte uitslagen van de Dutch Windmills in de tweede helft van de competitie en het verlies van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Donar, staat Landstede Basketbal met een wedstrijd meer gespeeld op een gelijk puntenaantal als Zorg en Zekerheid Leiden. De strijd om de eerste plaats is daarmee weer geheel open. Om kans te blijven maken op het thuisvoordeel gedurende de play-offs, mag Landstede Basketbal geen misstap maken tegen Apollo. De Amsterdammers boekten woensdag een belangrijke zege tegen Feyenoord. Geholpen door maar liefst 30 punten van Dimeo van der Horst (die tegen Zwolle net als Aron Royé ontbreekt) won de ploeg met 89-78 en staat het nu op een vijfde plaats. Scorend deed Landstedes Sherron Dorsey-Walker het vorige week tegen Donar met 33 punten nog iets beter. De Zwollenaren wonnen in eigen huis van Donar, dat in dit reguliere seizoen nog niet kon winnen van Landstede. Ook Apollo wist nog niet te winnen van de ploeg van Herman van den Belt en de thuisploeg geldt dan ook als de underdog in dit duel.

Via de kanalen van Apollo wordt een livestream verzorgd. De livestats zijn hier te vinden.

Den Helder Suns (9-20) – Feyenoord Basketball (8-23)

Den Helder is de plaats waar Dutch Windmills de laatste wedstrijd in het korte bestaan heeft gespeeld. Den Helder Suns verloor deze wedstrijd, die al gauw weer geschrapt werd uit de resultatenlijst. De Heldenaren kwamen ondanks het verlies overigens heel aardig voor de dag tegen de sterke formatie van Geert Hammink. De ploeg zette een eindsprint in, maar deze kwam net te laat. Uiteindelijk bedroeg het verschil 8 punten en dat biedt perspectief voor Den Helder Suns. Tegen Feyenoord zal de ploeg geen genoegen nemen met een klein verlies. Dit is voor Peter van Noord een pot waar de punten gepakt moeten worden. Daarmee kan Den Helder op gelijke hoogte komen met Apollo. Voor Feyenoord is de winst ook welkom. De ploeg staat momenteel op de achtste plaats met zeven gewonnen wedstrijden. Basketball Academie Limburg heeft vijfmaal gewonnen en zou in theorie dus nog langszij kunnen komen. Als Feyenoord in Den Helder weet te winnen, wordt die kans wel zeer gering. Feyenoord heeft het dan bovendien geheel zelf in de hand, aangezien het BAL nog op bezoek krijgt.

Den Helder Suns verzorgt een livestream. De link voor de livestats kan misschien niet werken doordat de key om de stats live te zetten (elke wedstrijd heeft een andere key) woensdag in Amsterdam al is gebruikt. Hopelijk kunnen de scouts van de Suns dit tijdig oplossen en dan zouden de livestats hier te vinden zijn.

Aris Leeuwarden (9-21) – Zorg en Zekerheid Leiden (26-3)

Rumoerige weken in Leeuwarden. Na de spectaculaire winst tegen Donar verloor Aris van directe concurrent Apollo en ging het daarna bovendien ten onder in Limburg. Alsof dat nog niet genoeg was, vertrok coach Tony van den Bosch voortijdig terug naar België. Zijn assistent Anne van Dijk neemt voor de rest van het seizoen de positie van hoofdcoach over. Hoe deze wisseling van de wacht gaat uitpakken, is natuurlijk even afwachten. De verwachting zal tegen Zorg en Zekerheid Leiden in elk geval niet al te hooggespannen zijn. Hoewel Aris enkele malen heeft laten zien goed mee te kunnen komen met sterkere tegenstanders, heeft Zorg en Zekerheid Leiden het in de competitie nog niet al te moeilijk gehad met de Friezen. De Leidenaren zullen bovendien de wrange nasmaak van het thuisverlies tegen Donar willen wegspoelen. Verliezen is dan geen optie. Aan Aris is het vooral de taak om het de koploper zo lastig mogelijk te maken. Vanaf de sprongbal zal de ploeg moeten vechten voor wat het waard is. Juist die beginfase heeft de ploeg al een aantal malen de das omgedaan. Voor het thuispubliek is het dan ook te hopen dat hun team scherp aan de start verschijnt.

Podium TV zendt het duel live uit via het wereldwijde web. Vanuit Leeuwarden worden ook livestats gepresenteerd.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken