do. 23-05 19:30
GRO
53

ZWO
62
zo. 26-05 14:00
ZWO
84

GRO
70
di. 28-05 19:30
GRO
88

ZWO
82
do. 30-05 14:00
ZWO
85

GRO
53
za. 01-06 16:00
GRO
71

ZWO
78
vr. 30-08 19:30
GRU vs
GRO
Website laten maken voor 250,-

Win or go home voor Leiden


Win or go home voor Leiden

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 13 mei 2019 - In de halve finales is het tijd voor de derde wedstrijden in de best of five series. Tussen Landstede Basketbal en New Heroes Den Bosch staat het inmiddels 1-1. In de Vijf Meihal is het do or die voor Zorg en Zekerheid Leiden, dat Donar een 2-0 voorsprong zag nemen.

Landstede Basketbal – New Heroes Den Bosch (1-1)

In Zwolle deelde New Heroes vorige week donderdag een eerste ferme klap uit. De Bosschenaren mikten de ene na de andere driepunter raak en wonnen met ruime cijfers. Afgelopen weekend pakte Landstede Basketbal in de Maaspoort echter het thuisvoordeel weer terug. Deze keer stond het vizier van de Zwollenaren op scherp. Met name Sherron Dorsey-Walker revancheerde zich na een vrij onzichtbare eerste wedstrijd.

Het is de vraag wie er in de derde wedstrijd aan staan. In de eerste wedstrijd denderde New Heroes in de tweede helft over Landstede Basketbal heen dankzij met name de bommen van Keshun Sherrill, Vernon Taylor en Jessey Voorn. In de tweede wedstrijd was dit trio slechts goed voor 2 op 11 driepunters. Weten de schutters zich te herpakken, dan gaat Landstede opnieuw een hele kluif aan New Heroes hebben.

De Zwollenaren zullen op hun beurt voort willen bouwen op de tweede wedstrijd in Den Bosch. Kaza Kajami-Keane, die in de openingswedstrijd zijn ploeg vooral zelf op sleeptouw moest nemen, kreeg daarin de broodnodige steun van onder meer Dorsey-Walker en Noah Dahlman. Gedrieën waren zij goed voor 51 van de 75 Zwolse punten. Om ditmaal in eigen huis wel te winnen, zal dit drietal wederom scherp aan de start moeten verschijnen.

Vanuit Zwoile wordt een livestream verzorgd. De livestats vind je hier.

Zorg en Zekerheid Leiden – Donar (0-2)

De nummer één van het reguliere seizoen staat op de rand van uitschakeling in de play-offs. Vorige week wist Donar verrassend een spannende eerste wedstrijd te stelen in Leiden. Afgelopen zaterdag bleek in MartiniPlaza met name een sterk derde kwart van de Groningers beslissend.

Gedurende het reguliere seizoen leek Zorg en Zekerheid Leiden in de DBL zo nu en dan onaantastbaar. Slechts driemaal werd verloren en dikwijls werden tegenstanders met welhaast speels gemak aan de kant gezet. Wellicht kost het lange seizoen nu toch zijn tol voor de kleine rotatie van Zorg en Zekerheid Leiden. Het ontbreken van Mohamed Kherrazi in de derde wedstrijd vanwege een schorsing is wat dat betreft geen fijn vooruitzicht.

Donar lijkt juist op tijd de vorm te pakken te hebben die nodig is om ver te komen in de play-offs. Zo scoorde Lance Jeter in de afgelopen twee wedstrijden al 37 punten en met name in de eerste wedstrijd liet Arvin Slagter weer eens zien dat hij er niet voor terugdeinst om op beslissende momenten belangrijke ballen te schieten en te raken. Met een groeiend zelfvertrouwen zullen de Groningers dan ook afreizen naar Leiden voor de derde partij in deze play-offserie.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is de opdracht helder, maar zwaar: driemaal op rij moet er gewonnen worden van Donar. Een torenhoge opgave, maar niets is onmogelijk. De ploeg heeft dan wel topprestaties nodig van Darius Thompson, Maurice Watson Jr. en Worthy de Jong en ook Clayton Vette zal een stevige duit in het zakje moeten doen. Als dit viertal de ploeg op sleeptouw neemt, hoeft de situatie van ZZ Leiden nog niet uitzichtloos te zijn. De ploeg zal er in elk geval op gebrand zijn om voor het eigen publiek te winnen en zodoende een extra wedstrijd uit het vuur te slepen.

Arie in 't Veld en Martin Hoekstra verzorgen het commentaar bij de livestream en interviewen na afloop beide coaches. Livestats ontbreken uiteraard ook niet.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken