do. 23-05 19:30
GRO
53

ZWO
62
zo. 26-05 14:00
ZWO
84

GRO
70
di. 28-05 19:30
GRO
88

ZWO
82
do. 30-05 14:00
ZWO
85

GRO
53
za. 01-06 16:00
GRO
71

ZWO
78
vr. 30-08 19:30
GRU vs
GRO
Website laten maken voor 250,-

Matchpoint voor Landstede


Matchpoint voor Landstede

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 15 mei 2019 – Terwijl Donar al verzekerd is van een plaats in de finalereeks, zijn Landstede Basketbal en New Heroes Den Bosch nog volop aan het strijden in de halve finale. In de Bossche Maaspoort staat Landstede Basketbal donderdagavond op matchpoint.

New Heroes Den Bosch heeft niet kunnen voortborduren op de verrassend ruime overwinning in de openingswedstrijd in Zwolle. Zowel zaterdag in de Maaspoort in Den Bosch als afgelopen dinsdag in het eigen Theater van de Sport was Landstede Basketbal te sterk voor de Bosschenaren. In eigen huis is het donderdagavond do or die voor New Heroes. Verliezen betekent exit, maar winst betekent een beslissende vijfde wedstrijd.

Veel zal voor New Heroes afhangen van Keshun Sherrill, Vernon Taylor en Jonathon Williams. De drie Amerikanen nemen het gros van de scores voor hun rekening. Met name de eerste twee waren in de eerste wedstrijd van cruciaal belang. Samen schoten ze 8 op 13 driepunters raak. Hun hot hands aan het begin van het derde en vierde kwart maakten Landstede Basketbal kansloos. In de twee opvolgende wedstrijden waren de guards samen echter goed voor slechts 3 op 14 bommen. Dat moet beter om kans te maken op een beslissingswedstrijd.

Ook Jonathon Williams zal op moeten staan. In de eerste twee wedstrijden goed voor respectievelijk 10 en 6 punten, liet hij zich met 18 punten in de derde wedstrijd al nadrukkelijker zien. Als dat het begin is van een stijgende lijn, is dat een welkom vooruitzicht voor New Heroes Den Bosch.

Uiteraard bestaat een basketbalploeg uit meer dan drie spelers. Wat dat betreft is het voor de Bosschenaren sowieso te hopen dat Payton Henson, die de derde wedstrijd geblesseerd aan de kant bleef, weer kan spelen. Daarnaast mag het een en ander verwacht worden van ervaren krachten als Stefan Wessels, Maarten Bouwknecht en Jessey Voorn. Maar toch, Den Bosch leunt in de aanval hevig op de scorende talenten van Sherrill, Taylor en Williams. Hebben zij het vizier op scherp, dan is de kans op een vijfde wedstrijd groot. Zo niet, dan wordt het heel lastig.

Een scherp vizier is ook waar Landstede Basketbal op hoopt. In de eerste wedstrijd leek er wel een deksel op de ring te zitten wanneer Landstede van buiten schoot. Sherron Dorsey-Walker was in de aanval ronduit onzichtbaar en de doorgaans soepel schietende Olaf Schaftenaar had absoluut zijn dag niet. Ook Noah Dahlman had moeite om zijn draai te vinden en wist niet in de dubbele cijfers te geraken. De enige die de ring regelmatig wist te vinden, was Kaza Kajami-Keane. Hij kreeg nog wel enige hulp van Kayel Locke, maar het mocht niet baten.

In de tweede en derde wedstrijd was Landstede weer te herkennen aan de ploeg die het al het hele seizoen is. Kajami-Keane stond wederom aan het roer, maar werd in deze wedstrijden wel bijgestaan door de usual suspects. Dahlman deed weer Dahlmandingen en kwam tot 14 en 19 punten. Ook Dorsey-Walker had de knop omgezet. In de tweede pot schoot de forward 4 van zijn 5 driepuntspogingen binnen en in de laatste wedstrijd kwam hij mede dankzij 6 op 11 van buiten tot maar liefst 26 punten.

Dit trio zal donderdag weer voorop in de strijd gaan om een einde te maken aan deze halve finaleserie. Als altijd valt een Landstede Basketbal te verwachten, dat knokt voor elke meter en nooit opgeeft. Een ploeg ook, die in de aanval bereid is om de bal rond te passen, geduldig loerend op een goed schot. Speelt de ploeg het eigen spel, dan is een finaleplaats binnen handbereik. Daarvoor moeten de mannen van Herman van den Belt er echter wel voor zorgen dat de schutters van New Heroes niet op stoom raken.

Na de laatste twee wedstrijden lijkt Landstede Basketbal de favoriet in dit vierde duel te zijn, maar vlak New Heroes Den Bosch zeker nog niet uit.

Vanuit Den Bosch wordt een livestream aangeboden met als spreekstalmeester Rinie Mees, het geheugen van het Bossche basketbal. De livestats zijn hier te vinden.

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 34  31  62 
Landstede Basketbal Zwolle 34  28  56 
New Heroes Den Bosch 34  26  52 
Donar Groningen 34  22  12  44 

Den Helder Suns 34  12  22  24 
Apollo Amsterdam 34  10  24  20 
Aris Leeuwarden 34  25  18 
Feyenoord Rotterdam 34  25  18 

Basketball Academie Limburg 34  29  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken