do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Komt Landstede op matchpoint?


Komt Landstede op matchpoint?

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 27 mei 2019 - Drie wedstrijden zijn er gespeeld in de finalereeks, waarvan twee zijn gewonnen door Landstede Basketbal. Dinsdag kunnen de Zwollenaren op matchpoint komen, maar dan moet wel in het holst van de leeuw gewonnen worden van Donar.

Winnen in MartiniPlaza gaat Landstede Basketbal dit seizoen goed af. In de competitie werd Donar tweemaal in eigen huis verslagen en ook in de tweede wedstrijd van deze finalereeks pakte Landstede Basketbal de winst in Groningen. Als dat dinsdag vier op een rij wordt, komt de landstitel voor de ploeg van Herman van den Belt wel heel dichtbij.

De Zwollenaren moeten dan wel afrekenen met een zeer ervaren ploeg, die zich voor het eigen publiek niet zomaar gewonnen zal geven. Aan de kant van Donar is het dan wel te hopen dat de ploeg fitter ten tonele verschijnt dan afgelopen zondag in Zwolle. Teddy Gipson en Thomas Koenis kampten met griepverschijnselen, Shane Hammink met de naweeën van een in wedstrijd twee opgelopen blessure en Rienk Mast speelde vanwege een knieblessure zelfs helemaal niet. Het is onwaarschijnlijk dat Mast dinsdag wel in actie komt, maar het is te verwachten dat de andere drie spelers fitter dan zondag aan de start zullen verschijnen.

Dat biedt hoopt voor Donar, want alle inbreng is van harte welkom tegen een goed georganiseerd en gedisciplineerd spelend Landstede Basketbal. De Zwolse ploeg speelt als een hecht team. Er zit zichtbaar zelfvertrouwen in de ploeg en iedereen knokt voor wat hij waard is. Dit Landstede Basketbal laat zich de kaas niet van het brood eten. Integendeel. Bij tijd en wijle denderde Landstede afgelopen zondag over Donar heen. Vanuit zeer effectieve pick and rolls was er voortdurend dreiging van binnen en buiten. Drietjes vlogen binnen en enkele alley oops brachten het Zwolse publiek op de banken.

Als Landstede Basketbal dinsdag wederom met eenzelfde zelfvertrouwen en gogme speelt en Kaza Kajami-Keane, Sherron Dorsey-Walker en vooral ook Noah Dahlman nogmaals als aanjagers fungeren, dan is een derde zege een zeer reëel vooruitzicht voor Zwolle.

Vlak Donar echter nooit uit. Zoals de ploeg al vaker heeft laten zien, kan het vanuit een strakke verdediging langzaam weer in het ritme kruipen. En als de schoten in een vol MartiniPlaza beginnen te vallen blijven de mannen van Erik Braal, gesteund door de vele fans, een heel moeilijk te kloppen ploeg.

De wedstrijd is live te volgen via de streams van Podium TV en RTV Noord. De livestats vind je hier.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: