do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Game 5 op Hemelvaartsdag


Game 5 op Hemelvaartsdag

Door Ties Rozema
 

GRONINGEN, 29 mei 2019 – Na de driepunterregen van Donar in eigen huis, is de stand in de finaleserie tussen Landstede Basketbal en Donar weer gelijk. Op Hemelvaartsdag vindt in Zwolle de vijfde wedstrijd plaats. De winnaar van dit duel komt op matchpoint.

Het belang van de wedstrijd moge dus duidelijk zijn. In eigen huis zal Landstede Basketbal gebrand zijn op revanche voor de nederlaag in Groningen. De Zwollenaren kregen een karrenvracht Groninger afstandsbommen voor de kiezen. Bijna wist Landstede dit nog te pareren, maar de ploeg moest buigen toen Jason Dourisseau met nog twintig tellen te spelen de genadedriepunter uitdeelde.

Het is de vraag hoe Donar in Zwolle voor de dag komt. De ploeg kan waarschijnlijk weer een beroep doen op Thomas Koenis, die dinsdag nog met griep in bed lag. Het geeft Erik Braal een extra wapen, niet in de laatste plaats om plaaggeest Noah Dahlman af te stoppen. De Zwolse frommelkoning onder de borden is in de vier wedstrijden in deze finaleserie goed voor maar liefst 21,5 punten per wedstrijd. Als het Donar lukt om Dahlman in toom te houden, is dat uiteraard gunstig voor de kansen op de overwinning.

In de verdediging ligt dus een uitdaging, maar ook in de aanval. In MartiniPlaza speelde Donar op een hoog tempo. De ploeg liet de bal vlot rond gaan, met een twintigtal assists als gevolg. Bovenal was Donar on fire van achter de driepuntlijn. Maar liefst 17 op 31 bommen troffen doel, het gros voor de rekening van Teddy Gipson en Lance Jeter. Blijft de ploeg hot, dan krijgt Landstede een zware klus voor de kiezen.

Landstede Basketbal kan echter ook hoop putten uit het grote aantal drietjes van Donar. Ondanks maar liefst 51 punten van afstand, verloren de Hammers immers maar met 6 puntjes verschil. Het zal in Zwolle de gedachte versterken, dat Donar wederom buitengewoon goed zal moeten schieten om nogmaals te kunnen winnen. Weet Landstede de lange afstandsaspiraties van Donar te beteugelen, dan kan het de Groningers heel goed met de rug tegen de muur zetten. Iedereen die de Zwolse ploeg lief is zal daarvoor vertrouwen op goede prestaties van eerdergenoemde veelscorer Dahlman en natuurlijk op point guard Kaza Kajami-Keane, die in de vierde wedstrijd goed was voor maar liefst 28 punten, terwijl hij in de derde wedstrijd bijna een triple-double bijeen speelde.

Uiteraard zal de tijd leren wie donderdag met de zeer belangrijke derde winst aan de haal gaat. Het belooft wederom een boeiend duel worden in een zeer interessante finalereeks. Het is immers alweer een tijdje geleden dat de verliezend finalist überhaupt meer dan één wedstrijd wist te winnen (in 2013-14 won Groningen met 4-3 van Den Bosch). Komt dat zien!

Vanuit Zwolle wordt een livestream verzorgd. De livestats zijn hier te vinden.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: