wo. 06-11 21:15
SPI
87

GRO
56
za. 09-11 20:00
BAL
62

ZWO
89
za. 09-11 20:00
LWD
86

AMS
78
za. 09-11 20:00
LDN
89

DHE
65
zo. 10-11 15:00
GRO
74

RDM
68
wo. 13-11 19:30
ZWO vs
KER
wo. 13-11 20:00
LDN vs
BEN
wo. 13-11 20:30
BRU vs
GRO
do. 14-11 20:00
DBO vs
BAL
za. 16-11 19:30
DHE vs
BAL
Website laten maken voor 250,-

Feyenoord onderuit in Hasselt


Feyenoord onderuit in Hasselt

Door Mark Vrolijk
 

HASSELT, 9 september 2019 - Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft zondagavond in Hasselt met 95-56 verloren van Hubo Limburg United. Het is voor Feyenoord de derde oefenwedstrijd binnen vijf dagen. Woensdag en vrijdag en verloor de ploeg al van Donar en Kangoeroes Basket Mechelen.

De thuisploeg komt net als Kangoeroes uit in de zogenoemde EuroMillions League, het Belgische equivalent van de eredivisie. Er zijn zo’n 350 mensen op de wedstrijd afgekomen, die plaatsvindt op de jaarlijkse fandag, compleet met springkussens en ballonnenclown.

Feyenoord is nog steeds niet compleet. Willem Brandwijk is wel volledig wedstrijdfit, maar Jeroen van der List en nu ook Raidell de Pree zijn (nog) niet fit voor deze wedstrijd. Ook ontbreekt de recentelijk vastgelegde Amerikaan Quentin Snider nog.

De Feyenoorders hebben een moeilijke start; het duurt ruim drie minuten voordat Coen Stolk de eerste Rotterdamse score maakt. De Rotterdammers lijden veelvuldig balverlies, wat deels te maken heeft met de verdedigende druk van Limburg United, dat komend weekend al de eerste competitiewedstrijd speelt en maar liefst zes Amerikanen telt.

Bij een 9-2 stand en met 3:20 op de klok vraagt Feyenoord-coach Toon van Helfteren om een time-out, met als doel meer structuur in de aanval te brengen. Na de time-out lijkt het er vooralsnog niet op dat de spelers begrijpen wat ze moeten doen; na weer twee slordigheden staat het 12-2. Gelukkig lijkt er in de laatste twee minuten iets los te komen. Het eerste kwart eindigt met 18-9.

In het tweede kwart doet de ploeg Van Helfteren het beter. Via scores van Mack Bruining en één van dichtbij door Max Hirs, die de bal van Austin Lawton krijgt doorgetipt, kruipen de Maasstedelingen binnen twee minuten dichterbij: 18-13.

Dan gaat het weer helemaal mis. De Belgen profiteren van veelvuldig slordig Rotterdams balverlies en staan opeens weer tien punten voor. Dit patroon herhaalt zich de hele wedstrijd. Dertig seconden waarin mooie dingen gebeuren, zoals een snelle score van Willem Brandwijk na een slimme inbounds play van Pavle Latinovic, of een sterke verdedigende rebound die op snelheid wordt afgemaakt door Keyshawn Woods. Daar staan soms hele slechte keuzes tegenover. Ruststand: 40-28.

Na rust komt met name de Amerikaan Austin Lawton sterk uit de kleedkamer. Hij maakt zijn eerste post play-score en begint de tegenstanders serieus te bestrijden met blocks en goede rebounds. Halverwege het derde kwart staat het 50-40 en zijn er genoeg kansen om terug te komen. Helaas breekt daarna toch weer een slordige fase aan, waardoor de thuisploeg ook kwart drie wint, zij het nipt met 24-20. Het slotkwart wordt ingegaan met 62-46. Daarin lukt het Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball niet meer om terug te komen. De Belgen winnen met 95-56.

De Belgen blijken in alle opzichten een maatje te groot. Dat is ook niet gek, met een budget van 1,7 miljoen euro, zes Amerikanen en een complete en fitte ploeg. Daarmee vergeleken moet Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball nog een flinke inhaalslag maken. Gelukkig is daar nog tijd voor, want pas op 28 september staat thuis de seizoensopening tegen Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Tegen die tijd zullen Quentin Snider en hopelijk ook Jeroen van der List de ploeg op volle sterkte brengen. Pas dan kunnen we toetsen waar de ploeg van Toon van Helfteren echt staat.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelt deze week één oefenwedstrijd: aanstaande donderdag in Weert, tegen Basketball Academie Limburg.

Stand

Team Pnt 
Landstede Hammers Zwolle 14 
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord 10 
Heroes Den Bosch 10 
Donar Groningen 10 

Zorg en Zekerheid Leiden
Den Helder Suns
Basketbal Academie Limburg
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: