do. 10-10 19:30
AMS
57

DBO
103
za. 12-10 20:00
BAL
72

DHE
81
za. 12-10 20:00
LWD
20

LDN
0
za. 12-10 20:00
AMS
61

RDM
70
zo. 13-10 14:00
ZWO
77

GRO
70
wo. 16-10 19:30
ZWO vs
LWD
za. 19-10 19:30
DHE vs
GRO
za. 19-10 19:45
RDM vs
LWD
za. 19-10 20:00
LDN vs
BAL
za. 19-10 20:00
DBO vs
AMS
Website laten maken voor 250,-

Seizoen begint nu ook voor Donar


Seizoen begint nu ook voor Donar

Door Menno Schraven
 

DELFT, 2 oktober2019 - Als laatste van de negen teams in de DBL begint ook voor Donar woensdagavond het nieuwe seizoen. Tegenstander is Apollo dat zaterdag in Amsterdam met 59-75 ruim verloor van BAL. De Limburgers spelen op hun beurt hun tweede uitwedstrijd op rij.

Donar Groningen (0-0) - Apollo Amsterdam (0-1)

Vele, bewust nieuwe gezichten dit seizoen in de selectie van Donar, die in deze midweekse wedstrijd voor het eerst kennis maken met de Dutch Basketball League. Tegenstander Apollo Amsterdam lijkt daarin een prettige eerste tegenstander voor de Groningers, na de vroegtijdige uitschakeling in de FIBA Champions League door Benfica. Donar komt in eigen huis altijd sterk voor de dag en is op basis van budget en kwaliteit in de spelersgroep duidelijk favoriet voor de overwinning. Spelverdeler Carrington Love keert terug in de DBL, waarin hij eerder voor Zorg en Zekerheid Leiden uitkwam en nadat hij vorig jaar in België voor Kangoeroes Mechelen acteerde. Love moet de ploeg van coach Erik Braal mede helpen aan een nieuwe titel en heeft daar zeker de kwaliteiten voor.

De selectie van de Amsterdammers kreeg pas heel laat in de voorbereiding gestalte en dat was duidelijk te merken aan het spel in de tweede helft tegen BAL. De nieuwe Amerikaanse spelverdeler Xavier Cannefax, die Aron Royé moet doen vergeten, ontbrak zaterdag nog, maar is er tegen Donar mogelijk wel bij. Daar tegenover staat het waarschijnlijke gemis van de Servische routinier Mladen Vitkovic die in het openingsduel meteen een knieblessure opliep. Apollo gaat in Groningen een lastige wedstrijd tegemoet, maar hoeft daar ook niet meteen de punten te halen. De Amsterdammers gaan dit seizoen voor minimaal de zesde en laatste play-offplek en zijn daarin niet kansloos.

De wedstrijd in Groningen is te volgen via Podium TV, met commentaar van Hink Jan Apotheker, en RTV Noord. De livestats zijn hier te vinden.

Landstede Hammers Zwolle (1-0) – Basketbal Academie Limburg (1-0)

Een seizoen beginnen als landskampioen is een nieuwe situatie voor Landstede. Het brengt altijd iets van extra druk met zich mee, al heeft de ploeg uit Zwolle de kern van vorig seizoen voor een groot deel behouden en aangevuld met een aantal goede nieuwe spelers. De openingswedstrijd in Den Helder werd weliswaar met 78-92 gewonnen, maar bij het ingaan van het laatste kwart was het verschil ‘maar’ vijf punten. De nieuwe spelverdeler Jordan Johnson lijkt een prima aanwinst voor de Hammers die de moeilijke taak heeft om de naar Duitsland vertrokken Kaza Kajami-keane op te volgen. Met de van Zorg en Zekerheid Leiden overgekomen Mohamed Kherrazi staat er een prima team in Zwolle, dat het iedere tegenstander heel lastig kan maken.

BAL heeft niet alleen de hoop, maar ook de potentie om dit seizoen niet weer laatste te worden in de DBL en misschien zelfs wel te verrassen met het bereiken van de play-offs. Coach Radenko Varagic is net als veel spelers gebleven, andere spelers met een verleden bij BAL keerden terug. Roel van Overbeek was met zijn 19 jaar zelfs uitblinker tegen Apollo en misschien wel de meest opvallende speler in het openingsweekend. De spelverdeler was niet alleen goed voor 15 punten, maar had ook 11 assists en nog eens 5 steals. Gesterkt door de overwinning op Apollo wacht de Limburgers niettemin een zware wedstrijd in Zwolle. Winst is waarschijnlijk teveel gevraagd, maar ieder verlies met tien punten of minder is acceptabel. Al zal dat zeker niet het uitgangspunt zijn, gezien de altijd aanwezige vechtlust bij de coach en zijn team.

Vanuit Zwolle wordt een livestream verzorgd. Ook is het mogelijk om de livestats te volgen.

Stand

Team Pnt 
Heroes Den Bosch
Landstede Hammers Zwolle
Zorg en Zekerheid Leiden
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Donar Groningen
Basketbal Academie Limburg
Den Helder Suns
Aris Leeuwarden

Apollo Amsterdam

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op: