za. 10-11 19:45
RDM
83

LWD
72
za. 10-11 20:00
LDN
82

ZWO
87
zo. 11-11 15:00
GRO
86

AMS
55
zo. 11-11 16:00
DBO
77

DOR
46
zo. 11-11 18:00
LIM
91

DHE
102
wo. 14-11 18:00
CSM vs
LDN
wo. 14-11 19:30
GRO vs
PIN
wo. 14-11 20:00
DBO vs
IRO
vr. 16-11 20:00
AMS vs
LDN
zo. 18-11 14:00
ZWO vs
DOR
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Van Helfteren selecteert 42 spelers


Van Helfteren selecteert 42 spelers

NIEUWEGEIN, 10 februari 2014 - Bondscoach Toon van Helfteren en zijn assistent Sam Jones hebben 42 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands basketbalteam. De 42 gaan zich vanaf 30 juni voorbereiden op de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2015 in Oekraïne.

Acht van de 42 spelers in de voorselectie komen momenteel uit in buitenlandse competities. Dat zijn: Kevin Bleeker (Canisius College, USA), Charlon Kloof (St. Bonaventure, USA), Olaf Schaftenaar (Oregon State University, USA), Thomas van der Mars (University of Portland, USA), Henk Norel (CAI Zaragoza, Spanje), Roeland Schaftenaar (Breogan, Spanje), Kevin van Wijk (Oviedo, Spanje) en Robin Smeulders (EWE Baskets Oldenburg, Duitsland).
 

Den Helder Kings, GasTerra Flames Groningen en Matrixx Magixx Wijchen leveren de meeste spelers voor de voorselectie. Alle drie DBL-ploegen hebben vijf spelers op het roster staan. Uit Den Helder komen: Philip Bach, Rogier Jansen, Max van Schaik, Ties Theeuwkens en Jeroen van der List. Uit Groningen: Ross Bekkering, Thomas Koenis, Craig Osaikhwuwuomwan, Arvin Slagter en Jessey Voorn. En uit Wijchen: Stefan Mladenovic, Nick Oudendag, Sjors Poels, Dimeo van der Horst en Matthew van Tongeren.
De lijst wordt gecompleteerd met: Aron Royé, Lucas Steijn en Berend Weijs (alle drie van BC Apollo Amsterdam), Marcel Aarts, Kees Akerboom, Ralf de Pagter en Stefan Wessels (alle vier van SPM Shoeters Den Bosch), Dexter Hope (Aris Leeuwarden), Sean Cunningham, Worthy de Jong, Joshua Duinker en Mohamed Kherrazi (alle vier van Zorg en Zekerheid Leiden), Ivan Filipan, Robert Krabbendam en Don Rigters (alle drie van Challenge Sports Rotterdam), Sjors Besseling en Kenneth van Kempen (beiden van Maxxcom BS Weert) en Leon Williams en Nikki Hulzebos (beiden van Landstede Basketball Zwolle).
 

In totaal 27 van de 42 spelers zijn al eerder voor de Nederlandse A-selectie uitgekomen. Vijftien spelers zouden hun debuut voor Oranje kunnen maken, wanneer zij doordringen tot de definitieve selectie van Van Helfteren en Jones. De vijftien nieuwkomers zijn: Lucas Steijn, Berend Weijs, Max van Schaik, Philip Bach, Ross Bekkering, Dexter Hope, Ivan Filipan, Don Rigters, Sjors Poels, Matthew van Tongeren, Kevin Bleeker, Charlon Kloof, Olaf Schaftenaar, Thomas van der Mars en Kevin van Wijk.
 

Alle twaalf spelers die de Nederlandse eer hoog hielden tijdens de vorige EK-kwalificatiecyclus, zijn door de bondscoaches opnieuw in de selectie opgenomen. Ook Henk Norel, Jessey Voorn en Arvin Slagter zijn terug in de voorselectie, nadat zij in de zomer van 2013 tijdens de EK-kwalificatieduels ontbraken vanwege blessures.
 

Kees Akerboom is de meest ervaren international. Akerboom speelde tot nog toe 77 interlands en maakte daarin 778 punten. Daarmee is hij ook de topscorer van Oranje. Gemiddeld maakt echter Henk Norel de meeste punten. De center in Spaanse dienst was in 50 interlands goed voor een gemiddelde van 12,56 punten per wedstrijd.
 

Nederland treft in augustus Montenegro, Israël en Bulgarije in de kwalificatiepoule. Oranje moet als eerste in de poule eindigen of zich plaatsen bij de beste zes nummers twee van in totaal zeven kwalificatiegroepen.
 

Oranje start op 30 juni met de voorbereiding. Op 10 augustus speelt Nederland de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije. De eerste thuiswedstrijd staat gepland voor 13 augustus. Tegenstander in die wedstrijd is Israël. Op 27 augustus sluit Oranje de cyclus af met de thuiswedstrijd tegen Montenegro.
 

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 16 
Donar Groningen 12 
New Heroes Den Bosch 10 
Dutch Windmills Dordrecht 10 

Zorg en Zekerheid Leiden
Aris Leeuwarden
Den Helder Suns
Feyenoord Rotterdam

Apollo Amsterdam
10  Basketball Academie Limburg

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken