za. 15-12 20:00
LDN
97

DHE
76
za. 15-12 20:30
RDM
77

GRO
79
zo. 16-12 14:00
ZWO
84

LIM
69
zo. 16-12 16:00
DOR
71

AMS
69
zo. 16-12 17:30
OGH
54

LDN
81
di. 18-12 20:00
LWD vs
ZWO
wo. 19-12 18:00
AEK vs
GRO
wo. 19-12 19:45
RDM vs
DOR
wo. 19-12 20:00
LDN vs
AVT
do. 20-12 20:00
DBO vs
DHE
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Topduel in aanloop naar All*Star Gala


Topduel in aanloop naar All*Star Gala

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 17 februari 2014 – In aanloop naar het All*Star Gala hebben we nog een (bijna) compleet speelprogramma te goed. In de KingsDome waar zondag het All*Star Gala wordt gehouden, mag men zich verheugen op een topontmoeting tussen Den Helder Kings en Landstede Basketbal.

‘Een (bijna) compleet programma’ want op het laatste moment werd de competitiewedstrijd tussen Matrixx Magixx en Zorg en Zekerheid Leiden omgezet in de returnwedstrijd om de Lotto NBB-beker. Die bekerwedstrijd was in het nauw gekomen omdat beide teams niet op tijd op zoek gingen naar een geschikte datum voor de beslissende wedstrijd. Plaats van handeling wordt daardoor niet Sporthal Arcus in Wijchen. Het hele circus verplaatst zich woensdagavond naar de Leidse Vijf Meihal. Maar voor nu terug naar de competitiewedstrijden.

 

 

Dinsdag 18 februari 2014
 
Den Helder Kings (17-7) – Landstede Basketbal (15-8)
Den Helder Kings heeft de afgelopen weken een aantal keren het hoofd moeten buigen voor koploper GasTerra Flames. Wie de Helderse formatie afgelopen zaterdag in Leeuwarden in actie heeft gezien, weet dat de Kings het SPM Shoeters tot de laatste wedstrijd van het seizoen moeilijk zullen blijven maken in de strijd om de tweede plek.
 
Daarnaast zal coach Jean-Marc Jaumin de komende weken gaan gebruiken nieuwkomer J.P. Primm in te passen in zijn team. De nieuwe Helderse guard is speelgerechtigd en zal in de wedstrijd tegen Landstede Basketbal zijn debuut maken voor de Kings. In Leeuwarden liet hij al zijn dat ‘er een goede kop op staat’ en dat hij staat te popelen om in actie te komen. Daar waar andere nieuwkomers nogal eens apatisch aan de kant blijven, ontpopte Primm zich als een opvallende motivator.
 
Een motivator die men bij Landstede Basketbal op dit moment goed zou kunnen gebruiken. De ooit ze trotse lijstaanvoerder heeft van de laatste acht wedstrijden (incl. bekerwedstrijden) slechts één wedstrijd winnend afgesloten (99-70 tegen BC Apollo). En dat is geen goed voortegen als je op bezoek moet in Den Helder. Misschien is het wel tekenend dat de Hammers op hun eigen site geen melding maken van deze wedstrijd, maar de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden (volgende week woensdag) aan willen grijpen om de vorm van voor de Kerst terug te vinden.
 
GasTerra Flames (21-4) – BC Apollo (4-21)
Twee teams waarbij het aftellen naar het einde van de competitie is begonnen. De reden is echter totaal verschillend. GasTerra Flames is klaar voor de play-offs.  Coach Ivica Skelin laat zich al een paar wedstrijden achter elkaar positief uit over het vertoonde spel. En dan ligt het gevaar van verslapping op de loer.
 
Ook de Groningse supporters zullen het gevoel krijgen dat de competitie er op zit. Na dinsdagavond worden ze pas was weer over vijf (!) weken (dinsdag 25 maart) terug verwacht voor de volgende competitiewedstrijd. Er zal nog wel een datum gevonden moeten worden voor de bekerwedstrijd tegen SPM Shoeters, maar het gat van vijf weken is natuurlijk wel enorm.
 
V0or BC Apollo valt er in deze competitie niets meer te halen. Misschien hier of daar nog een overwinning, maar het halen van de play-offs zit er voor de formatie van Hakim Salem niet echt meer in. Salem zal bovendien weten met welke spelers hij volgend seizoen verder wil en verder is het bij BC Apollo afwachten of de geslaagde benefiet-actie van afgelopen zondag in klinkende munt omgezet kan worden.
 
En de wedstrijd zelf? Die moeten de Groningers  natuurlijk ruim winnen. Vraag lijkt alleen of Skelin de teugels iets wil laten vieren en zijn bankspelers extra veel speeltijd wil geven. Of dat deze wedstrijd gewoon als serieuze voorbereiding geldt richting play-offs en de dubbele bekerontmoeting met SPM Shoeters.
 
Maxxcom BSW  (1-23) – Challenge Sports Rotterdam (6-17)
Andere halve week geleden werd in Sporthal Boshoven de overwinning op Aris Leeuwarden al gevierd tot Darius Theus in de slotseconde van de verlenging er namens de Friezen toch met de overwinning vandoor ging. Dinsdagavond krijgt Maxxcom BSW een nieuwe kans het aantal wedstrijdpunten te verdubbelen.
 
Challenge Sports Rotterdam meldt zich dan namelijk in Boshoven. En die formatie is zolang La’Shard Anderson ontbreekt door iedere ploeg in de Dutch Basketball League te pakken. Ook voor Maxxcom BSW dus, waar Dyon Doekhi en Sjors Besseling inmiddels zijn teruggekeerd en het alleen nog wachten is op de terugkeer van Joost Padberg.
 
Daarnaast is er bij Maxxcom BSW de laatste weken een opvallende rol weggelegd voor de jonge guard Stefan Mulder. Zowel tegen Matrixx Magixx als tegen Aris Leeuwarden en Zorg en Zekerheid Leiden eindigde Mulder, die door de vele blessures het hele seizoen al veel speeltijd krijgt, in de dubbele cijfers.
 
Bij Challenge Sports Rotterdam blijft het wachten op de rentree van La’Shard Anderson (de guard deed vorige week al wel mee in de warming-up tegen Zorg en Zekerheid Leiden) en zal binnenkort duidelijk moeten worden of er nog toekomst zit in de samenwerking tussen coach Ferry Steenmetz en Don Rigters.
 
Donderdag, 20 februari 2014 
 
Aris Leeuwarden (8-16) – SPM Shoeters (19-6)
In onze vorige voorbeschouwing hadden we het over een wenselijke aansprekende overwinning voor Aris Leeuwarden. De inkt van die voorbeschouwing was nog niet droog toen het noodlot toesloeg bij de Friezen. Tjoe de Paula (longontsteking), Tom Snikkers (enkel), Jan ver der Kooij (nog geen groen licht na slepende blessure) en Nathan Healy (middenhandsbeentje)  bezorgen de medische staf overuren.
 
In het Kalverdijkje wordt met man en macht gewerkt om in ieder geval een aantal van die mannen weer volledig gezond aan te start te krijgen voor het duel tegen SPM Shoeters. Mankracht die men echt nodig heeft want afgelopen weekend werd duidelijk dat het Amerikaanse trojka Theus, Lumpkins en Healy die steun keihard nodig heeft.
 
Voor SPM Shoeters lijkt het een eenvoudig avondje te worden in het Kalverdijkje. De wijze waarop de formatie van Sam Jones de afgelopen weken teams als Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal aan de kant schoof, toont aan dat Sam Jones na Ivica Skelin de tweede is, die zijn team op play-off niveau heeft.
 

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 15  14  28 
New Heroes Den Bosch 13  11  22 
Donar Groningen 14  11  22 
Zorg en Zekerheid Leiden 11  10  20 

Dutch Windmills Dordrecht 13  14 
Feyenoord Rotterdam 14  10 
Aris Leeuwarden 14  10 
Den Helder Suns 15  11 

Basketball Academie Limburg 14  12 
10  Apollo Amsterdam 15  13 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken