za. 15-12 20:00
LDN
97

DHE
76
za. 15-12 20:30
RDM
77

GRO
79
zo. 16-12 14:00
ZWO
84

LIM
69
zo. 16-12 16:00
DOR
71

AMS
69
zo. 16-12 17:30
OGH
54

LDN
81
di. 18-12 20:00
LWD vs
ZWO
wo. 19-12 18:00
AEK vs
GRO
wo. 19-12 19:45
RDM vs
DOR
wo. 19-12 20:00
LDN vs
AVT
do. 20-12 20:00
DBO vs
DHE
Onepage website, makkelijk websites bouwen

All*Star Gala 2014 mondt uit in een feest

Jeroen van der List: MVP van de All*Star Game en winnaar van de dunkwedstrijd.
   © Eric van der Eijk
 

All*Star Gala 2014 mondt uit in een feest

Door Martin Hoekstra
 

DEN HELDER, 23 februari 2014 - Het All*Star Gala 2014, dat dit jaar in Den Helder is weer achter de rug. Organisatie, deelnemers en publiek kunnen terugzien op een geslaagd evenement.  Verdeeld over de dag hebben 1200 mensen een bezoek aan het Gala gebracht.

Nog voor tienen vond de aftrap van het All*Star Gala plaats. In de speelzaal volgden trainers de clinic van Hakim Salem en Meindert van Veen. In de andere zaal in de Kingsdome verzorgde Lamont Randolph een clinic voor kinderen. De aanwezige ouders reageerden zeer enthousiast op het inspirerende werk van Randolph. Het spreekt voor zich dat de kinderen zelf ook genoten en hun vaardigheden met de basketbal bij wisten te slijpen. Wie weet zien we een van de 42 deelnemende kinderen aan de clinic van Randolph over een aantal jaren schitteren op een volgend Gala.
 

U23

Na de clinics was het tijd voor het echte werk. De U23-teams van Noord en Zuid namen het op tegen elkaar. Via een 68-65 ruststand ging de zege naar het noordelijke team van Hakim Salem: 122-112. Met 27 punten en 6 rebounds (5 aanvallend) werd Quincy Treffers uitgeroepen tot MVP van de U23-wedstrijd.

Yannick Franke snelt langs Steve Bleeker. (Foto: Robert Verboon)

 

Dames

Daarna was het de beurt aan de dames die weer in het All*Star Gala zijn teruggekeerd. Ilja Bozovic coachte Team Noord-Holland, dat bestond uit speelsters van CTO, US, Loon Lions, Dozy BV Den Helder en Amazone. Bart Sengers kreeg speelsters uit de rest van Nederland onder zijn hoede. Challenge Sports Binnenland Rotterdam, Lekdetec.nl, De Wit-Grasshoppers, Green Eagles en Jolly Jumpers zorgden voor de speelsters.
 

De dames begonnen wat onwennig meteen naar showelementen (passes via het bord) te zoeken, maar dat resulteerde in mislukte acties en onbegrip tussen de speelsters. Later kwamen de speelsters beter op dreef. Molly McDowell liet in de eerste helft leuke acties zien. De balvirtuozen, zoals Karin Kuijt, Zera Butter en Laura Cornelius, lieten zien dat ze goed kunnen dribbelen, maar ook oog hebben voor hun teamgenoten. Halverwege stond Noord-Holland met 49-42 voor. De rest van Nederland kwam nog wel terug in de wedstrijd, maar na een serie driepunters op rij van de later tot MVP uitgeroepen Esther Fokke moest de rest van Nederland zich gewonnen geven: 91-83.
 

Voor de winnaars tekende Fokke voor 18 punten, gevolgd door Randell van der Lee met 16 punten. Promotiedivisiespeelster Karen Heinen noteerde 14 punten, McDowell had er 11. Nadine Boesaart pakte 13 rebounds. Bij de rest van Nederland kwamen Butter (16 punten), Kuijt (14), Eline Kazius (12) en Rianne de Roos (12) in de dubbele cijfers. De Roos had daarnaast nog eens 13 rebounds.
 

Driepunters

Na de dameswedstrijd vond de 3-point contest plaats. Op de ene basket de dames met hun eigen ballen, op de andere basket de heren. Zoals in het verleden ook wel het geval was, gingen lang niet alle onderlinge wedstrijdjes naar de heren. Bij de dames bereikten Zera Butter en Loyce Bettonvil de eindstrijd. De zege ging uiteindelijk naar de speelster van Lekdetec.nl. Bij de heren had Arvin Slagter een extra ronde tegen Sean Cunningham nodig om uit te maken wie het in de finale tegen Kees Akerboom mocht opnemen. Slagter versloeg eerst Cunningham en wees in de finale Akerboom terug naar de tweede plaats.

 

All*Star Game
Verdedigen kwam lange tijd niet voor bij de All*Star Game tussen de beste Nederlanders en de beste buitenlanders uit de Dutch Basketball League. 25 dunks, 24 driepunters en slechts drie persoonlijke fouten geven wel aan wat voor soort wedstrijd dit was. Veel spektakel en daar kwam het publiek voor. De beste buitenlanders hadden een dunk meer, maar de Nederlanders speelden iets meer als team en schoten beduidend beter. In de slotfase leken de buitenlanders te gaan winnen, maar sterk verdedigend werk van de Nederlanders in de laatste anderhalve minuut bezorgde Oranje de zege: 123-122. Thuisspeler Jeroen van der List werd uitgeroepen tot MVP van de All*Star Game.
 

Dunkwedstrijd

Van der List vond die prijs blijkbaar niet genoeg, want met een paar magistrale dunks schreef hij voor de derde keer de dunkwedstrijd op zijn naam. Van der List had eerder gewonnen in 2010 en 2012.

 

Organisatie tevreden
Niels van der Weerd kijkt namens de organisatie tevreden terug op het All*Star Gala. “Over de hele dag gezien zijn er 1200 mensen geweest. Niet iedereen blijft de hele dag, want bijvoorbeeld de ouders van de kinderen die aan de clinics deelnamen, gaan daarna weer huiswaarts. Maar qua publieke belangstelling zijn wij zeker tevreden. De mensen hebben genoten van het spektakel en ook de spelers en coaches reageerden zeer enthousiast.”
 

Vanaf het begin van de dag was Burdie, de mascotte van Zorg en Zekerheid Leiden, aanwezig. Niet veel later maakte ook Sjonnie King van het organiserende Den Helder Kings zijn opwachting. “Het zou leuk zijn als volgend jaar ook mascottes van andere teams aanwezig zijn. Het is een feest voor de Dutch Basketball League, maar je moet het wel samen met elkaar doen”, aldus Van der Weerd.

Burdie was met de Kings-mascotte Sjonnie King de enige mascotte op het All*Star Gala. (Foto: Gino Wiemann)

Foto's

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 15  14  28 
New Heroes Den Bosch 13  11  22 
Donar Groningen 14  11  22 
Zorg en Zekerheid Leiden 11  10  20 

Dutch Windmills Dordrecht 13  14 
Feyenoord Rotterdam 14  10 
Aris Leeuwarden 14  10 
Den Helder Suns 15  11 

Basketball Academie Limburg 14  12 
10  Apollo Amsterdam 15  13 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken