EELDE, 28 februari 2014 – Aan de programmamakers ligt het niet. Zij hebben dit weekend voor een spectaculair programma gezorgd. Aan de clubs en spelers nu de eer en verplichting de alley-oop pass keihard binnen de dunken." />
za. 15-12 20:00
LDN
97

DHE
76
za. 15-12 20:30
RDM
77

GRO
79
zo. 16-12 14:00
ZWO
84

LIM
69
zo. 16-12 16:00
DOR
71

AMS
69
zo. 16-12 17:30
OGH
54

LDN
81
di. 18-12 20:00
LWD vs
ZWO
wo. 19-12 18:00
AEK vs
GRO
wo. 19-12 19:45
RDM vs
DOR
wo. 19-12 20:00
LDN vs
AVT
do. 20-12 20:00
DBO vs
DHE
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Spektakelweekend in Basketball League


Spektakelweekend in Basketball League

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 28 februari 2014 – Aan de programmamakers ligt het niet. Zij hebben dit weekend voor een spectaculair programma gezorgd. Aan de clubs en spelers nu de eer en verplichting de alley-oop pass keihard binnen de dunken.

De wedstrijd die er als eerste uitspringt is de ontmoeting tussen de oude rivalen Zorg en Zekerheid Leiden en SPM Shoeters. In de remake van de wedstrijd van Tweede Kerstdag zal de thuisploeg duidelijk willen maken dat het aanspraak blijft maken op thuisvoordeel in de eerste play-off ronde.
 
En wat te denken van de Noordelijke derby tussen Aris Leeuwarden en GasTerra Flames? Van oudsher al een wedstrijd met een bijzonder karakter. Door het ontslag van Aris-coach Ed Molthoff komt de wedstrijd nog meer in de spotlights te staan.
 
Matrixx Magixx redde het donderdagavond net niet tegen rivaal SMP Shoeters maar zou Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden een groot plezier doen door Den Helder Kings binnen te hengelen. Dit kwartet kan dan gaan zorgen voor een boeiende strijd om de plekken drie tot en met zes.
 
In de kelder van de Basketball League reist BC Apollo af naar Rogsteakersstad (let op juiste afslag, Hakim). De missie van de Amsterdammers is duidelijk. Via winst op Maxxcom BSW in punten naast Challenge Sports Rotterdam komen. Apollo mag daarbij rekenen op steun van Landstede Basketbal dat in Rotterdam met de Haga-formatie af moet rekenen.
 
Al met al een ouderwetse en hoogst interressante speelronde (alle vijf de wedstrijden op zaterdagavond) die op voorhand garant staat voor spanning en sensatie.
 
Zorg en Zekerheid Leiden (15-10)  – SPM Shoeters (21-6)
Het is al de vijfde keer dat Zorg en Zekerheid Leiden en SPM Shoeters dit seizoen de degens kruisen. De eerste vier ontmoetingen vielen allemaal uit in het voordeel van de Bossche formatie. Dat belooft dus niet veel goeds voor de formatie van Toon van Helfteren.
 
Daar komt nog eens bij dat de Leidse formatie het voorlopig zonder DeJuan Wright moet stellen. Een forse aderlating want dankzij de inbreng van de oud-Bossche speler liet de titelverdediger de afgelopen weken eindelijk weer eens bezieling en strijdlust zien.
 
Door de breuk van een middenhandsbeentje (mooie breuk met kans op voorspoedig herstel) zal de inbreng van Wright de komende weken alleen van de bank kunnen komen. Het is aan de andere spelers (De Jong, Holcomb-Faye, Kherrazi) om de energie die Wright vrijmaakte op het veld te verzilveren.
 
Tegen SPM Shoeters zijn er zeker kansen. De Bossche formatie draait de laatste weken wat stroever met moeizame overwinningen op Aris Leeuwarden en Matrixx Magixx. Dat heeft deels de maken met de blessure van point-guard Tony Johnson maar ook met het dipje van Tai Wesley. Zowel in Leeuwarden als in het duel tegen de Magixx moest hij zijn plek in de beslissende fase afstaan aan Ralf de Pagter.
 
Aris Leeuwarden (8-18) – GasTerra Flames (22-4)
Onder leiding van de deze week ontslagen coach Ed Molthoff knokte Aris Leeuwarden zich eerder dit seizoen van een 44-63 achterstand naar een 77-75 overwinning. Vorige week oogsten de Friezen lof door het SPM Shoeters met slechts vijf spelers bijzonder moeilijk te maken. Na een goed openingskwart (16-24) had het er alle schijn van dat de Aris-spelers donderdagavond tegen Landstede Basketbal in staking gingen en het duel met 90-65 volledig uit handen gaven.
 
Nu Ed Molthoff het veld heeft moeten ruimen voor zijn gewezen assistent Tom Simpson hebben spelers en bestuur een zware hypotheek genomen. Niet alleen zullen ze opnieuw moeten winnen van de koploper uit Groningen maar bovendien zijn ze verplicht om zich ten koste van Zorg en Zekerheid Leiden te plaatsen voor de finale van de NBB-beker. Daar lag immers al de focus van Molthoff.
 
GasTerra Flames zal aan dat scenario niet mee willen werken. De Groningers is er alles aan gelegen om eindelijk weer een keer te winnen op de gehate vloer van het Kalverdijkje. “Je kunt er misschien prima op schaatsen maar de vloer is ongeschikt om op te basketballen”, zo liet Flames-coach Ivica Skelin al voor het eerste duel in de Leeuwarder sporthal weten.
 
Matrixx Magixx (15-10) – Den Helder Kings (18-7)
Dit duel kan de spanning volledig terugbrengen in de strijd om de plekken drie tot en met zes. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat de limegroenen zich niet opnieuw laten verrassen door Rogier Jansen.
 
In het eerste duel in Sporthal Arcus zette de (ex-?) international de Kings in de openingsfase met twee loepzuivere driepunters op voorsprong en dwong de thuisploeg daarmee tot een heilloze achtervolging die uiteindelijk resulteerde in een 78-91 overwinning van de Kings.
 
De sterk reboundende Magixx (dertien aanvallende ballen) verloren afgelopen donderdag geflatteerd (76-66) van SPM Shoeters maar toonden ook in dat duel aan klaar te zijn voor de aanval op de derde plek op de ranglijst die nu door Den Helder Kings wordt geclaimd.
 
Bij de bezoekers is het vooral uitkijken naar J.P. Primm. Tien dagen geleden debuteerde hij in het duel tegen Landstede (ongetraind) met acht punten. Daarna heeft hij uitgebreid de tijd gekregen om zich de systemen en gedachten van coach Jaumin eigen te maken. In Wijchen kan hij nu laten zien wat hij kan bijdragen aan de successen van de Kings.
 
 
Challenge Sports Rotterdam – Landstede Basketbal
Twee ploegen die het de afgelopen weken bijzonder moeilijk hadden. Challenge Sports Rotterdam zonder La’Shard Anderson en Landstede Basketbal zonder Kenrick Zondervan, dat scheelt aan beide kanten toch een slok op een borrel.
 
Beide spelers keerden de afgelopen week terug. Topscorer Anderson heeft zijn kenmerkende schot van voor zijn blessure nog niet teruggevonden. Met ‘slechts’ dertien punten tegen Maxxcom BSW en tien tegen BC Apollo kon hij nederlagen tegen de hekkensluiters niet voorkomen.
 
De energie de Kenrick Zondervan toevoegt aan het spel van Landstede Basketbal leverde wel resultaat op. Na een matig openingskwart werd de angel (vijf driepunters) uit de Friese aanval gehaald en dankzij de sterk reboundende Zondervan werd Aris Leeuwarden volledig onder de voet gelopen.
 
Ondanks de afwezigheid van clubtopscorer Justin Stommes lijkt de formatie van Herman van den Belt dankzij de terugkeer van Zondervan en het uitstekend optreden van Leon Williams en Sergio de Randamie klaar voor de slotfase van de competitie.
 
Maxxcom BSW (2-23) – BC Apollo (5-22)
Gaat BC Apollo-coach Hakim Salem dan toch gelijk krijgen? Terwijl wij in een voorbeschouwing al een kruis door het seizoen van de Amsterdammers haalden, rekende hij ons voor dat zijn ploeg zich door winst in de ontmoetingen tegen Challenge Sports Rotterdam en Maxxcom BSW nog zou gaan mengen in de strijd om de laatste play-offplek
 
Taak één van die opdracht hebben de Amsterdammers dankzij een buzzerbeater van Aron Royé succesvol afgerond. Zijn schot verkleinde het gat met de Rotterdammers tot twee punten. Bij winst op Maxxcom BSW kunnen de Amsterdammers op gelijke hoogte komen met de revelatie van de eerste seizoenshelft.
 
Tegenstander Maxxcom BSW heeft de smaak van de overwinning echter ook de pakken. Na de nipte nederlaag tegen Aris Leeuwarden (81-82 na verlenging) volgde in Sporthal Boshoven een 59-53 overwinning op Challenge Sports Rotterdam. En coach Niels Vorenhout en zijn spelers zullen er alles aan doen om het Carnaval in Wieërt in te luiden met een klinkende overwinning.
 

Stand

Team Pnt 
Landstede Basketbal Zwolle 15  14  28 
New Heroes Den Bosch 13  11  22 
Donar Groningen 14  11  22 
Zorg en Zekerheid Leiden 11  10  20 

Dutch Windmills Dordrecht 13  14 
Feyenoord Rotterdam 14  10 
Aris Leeuwarden 14  10 
Den Helder Suns 15  11 

Basketball Academie Limburg 14  12 
10  Apollo Amsterdam 15  13 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken