EELDE, 24 maart 2015 – GasTerra Flames staat aan het begin van een bijzonder drukke basketbalweek. De formatie van Ivica Skelin speelt eerst twee belangrijke thuiswedstrijden voor de competitie om vervolgens zondag af te reizen naar Zwolle voor de bekerfinale.

" />
do. 18-04 19:45
RDM
66

GRO
82
do. 18-04 20:00
LDN
83

DHE
61
za. 20-04 19:30
ZWO
88

LWD
87
za. 20-04 19:30
GRO
96

DHE
63
za. 20-04 20:00
LDN
89

DBO
59
do. 25-04 19:30
DHE vs
AMS
do. 25-04 19:30
GRO vs
LDN
do. 25-04 19:45
RDM vs
LIM
do. 25-04 20:00
DBO vs
ZWO
zo. 28-04 16:00
DHE vs
LIM
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Overwerk voor GasTerra Flames


Overwerk voor GasTerra Flames

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 24 maart 2015 – GasTerra Flames staat aan het begin van een bijzonder drukke basketbalweek. De formatie van Ivica Skelin speelt eerst twee belangrijke thuiswedstrijden voor de competitie om vervolgens zondag af te reizen naar Zwolle voor de bekerfinale.

Het belooft een bijzonder weerzien te worden in Martiniplaza. Voor het eerst sinds 18 februari zal Martiniplaza namelijk weer vol lopen voor een competitiewedstrijd van de Groningse basketballers. Dinsdagavond komt eerst Aris Leeuwarden op bezoek, op donderdag gevolgd door Zorg en Zekerheid Leiden.

 

De nummers zeven en zes van de ranglijst en dus op papier een eenvoudige opgave voor de formatie van Ivica Skelin. Het zijn echter ook de twee ploegen die het de Groningers de afgelopen jaren vaak echt lastig maakten. Zeker aan het eind van de competitie. De afgelopen jaren leden de Groningers juist in de beslissende fase belangrijke nederlagen tegen deze opponenten waardoor de Flames het thuisvoordeel tijdens de play-offs uiteindelijk toch verspeelden.

 

Aris Leeuwarden en Zorg en Zekerheid Leiden, de finalisten van vorig seizoen zijn bovendien de twee meest wispelturige ploegen van dit seizoen. Fans worden van hoogtepunten naar dieptepunten gesleept. Juist tegen de Flames kunnen deze ploegen weer boven zichzelf uitstijgen.

 

Het draait deze week echter niet alleen om de Flames. Dinsdag staat er nog twee wedstrijden op het programma. SPM Shoeters zal zich ten koste van Landstede Basketbal vaster op de tweede plek willen positioneren, terwijl Maxxcom BSW tegen Den Helder Kings voor de lastige opgave staat om zich te revancheren voor de belabberde tweede helft van afgelopen zaterdag

 

Dinsdag, 25 maart

 

GasTerra Flames  (26-4) – Aris Leeuwarden (9-21)

Voor het eerst sinds vijf weken dus weer een competitiewedstrijd in Martiniplaza en wie kun je dan beter uitnodigen dan de buren uit Leeuwarden. Buren die vorige week in positieve zin de aandacht opeisten door Zorg en Zekerheid Leiden met 83-71 te verslaan.

 

Een uitslag die menig GasTerra Flames fan nog vaag bekend voor zal komen. Het is namelijk precies de uitslag waarmee Woon!Aris alweer tien jaar geleden debuteerde in Martiniplaza. Coach van die formatie, Tom Simpson, zwaait sinds kort opnieuw de scepter in Leeuwarden en wil niets liever dan opnieuw toeslaan in het hol van de leeuw.

 

Met uitstekend verdedigend en sterk reboundend werk toonde Aris Leeuwarden de afgelopen weken aan het spelniveau van de middenmoot aan te kunnen. Of het  ook voldoende is de Groningers in eigen huis te verslaan is echter zeer de vraag.

 

De formatie van Ivica Skelin staat niet alleen veelal goed te basketballen maar weet ook op momenten waar het even minder gaat (zoals vorige week in het bekerduel met SPM Shoeters) de rust te bewaren en op basis van mentaliteit de wedstrijd toch naar zich toe te trekken.

 

Maxxcom BSW  (3-27) – Den Helder Kings (21-9)

Is de formatie uit Weert alweer een beetje hersteld van de mokerslag die Den Helder Kings zaterdagavond in de KingsDome uitdeelde? Met 33-15 en 27-9 kwartstanden maakte de formatie uit de Marinestad na de thee duidelijk dat er nog geen sleet zit op aspiraties  van de Kings.

 

In november wisten de Limburgers het de Kings nog redelijk lastig te maken (74-85). De wijze waarop de Helderse coach Jean-Marc Jaumin zaterdagavond tot in de slotseconden aan bleef vuren, belooft echter niet veel goeds voor de kansen van de hekkensluiter. Ook al omdat de Noord-Hollanders zich met het oog op een andere wedstrijd vanavond geen cadeautje kunnen permitteren.

 

Het duel tussen SPM Shoeters en Landstede Basketbal zal veel duidelijkheid brengen over de mogelijkheden van de Kings in de rest van deze competitie. Als de thuisploeg wint, dan zien de Kings hun kansen om toch nog op de tweede plek te eindigen verder slinken. Winnen de bezoekers, dan zullen de Kings de komende weken ook nadrukkelijk de naaste belagers in de gaten moeten houden.

 

SPM Shoeters (24-7) – Landstede Basketbal (19-10)

SPM Shoeters wist zich afgelopen donderdag in Wijchen al te revancheren voor de dramatische uitschakeling in het NBB-bekertoernooi. In de thuiswedstrijden tegen Landstede Basketbal (dinsdag) en Den Helder Kings (6 april) krijgen Sam Jones en zijn mannen de gelegenheid om de tweede plek op de ranglijst veilig te stellen.

 

In december reisde Landstede Basketbal nog als trotse lijstaanvoerder af naar de Maaspoort. De Hammers leden toen echter een kansloze 80-72 nederlaag. Nu staat de formatie van  Herman van den Belt voor een heel andere opgave. De Zwollenaren moeten in de zeven resterende competitiewedstrijden het thuisvoordeel in de eerste play-off ronde veilig stellen.

 

Donderdag, 27 maart

 

GasTerra Flames (26-4) – Zorg en Zekerheid Leiden (18-12)

Drie dagen voor de bekerfinale in Zwolle hebben de beide finalisten nog een afspraak in Martiniplaza. Zeker Zorg en Zekerheid-coach Toon van Helfteren zal in Groningen niet al zijn troeven op tafel willen leggen. Het is dan ook de vraag welke waarde we aan deze competitiewedstrijd moeten hechten.

 

Van Helfteren zal de van een handbreuk genezen Dejuan Wright in Martiniplaza nog achter de hand houden en zijn smalle selectie niet al op play-off niveau willen belasten. De focus voor de bezoekers ligt op de wedstrijd van zondag. In Zwolle kan de Leidse formatie het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen in een keer goed maken.

 

De Groningers willen die prijs natuurlijk ook pakken, maar hechten op dit moment ook veel waarde aan de eerste plek op de ranglijst aan het eind van de reguliere competitie. Het ultieme doel van de Groningers ligt ver voorbij de bekerfinale van komende zondag. 

Stand

Team Pnt 
Zorg en Zekerheid Leiden 32  29  58 
Landstede Basketbal Zwolle 32  28  56 
New Heroes Den Bosch 33  25  50 
Donar Groningen 32  21  11  42 

Den Helder Suns 32  10  22  20 
Apollo Amsterdam 32  10  22  20 
Aris Leeuwarden 33  24  18 
Feyenoord Rotterdam 32  25  14 

Basketball Academie Limburg 32  27  10 
10  Dutch Windmills Dordrecht 18  10  20 

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken