za. 22-09 14:00
AMS
70

LWD
71
za. 22-09 18:00
GIE
0

ZWO
0
za. 22-09 19:00
LDN
70

RDM
57
za. 22-09 19:30
DHE
69

LIM
66
za. 22-09 20:00
GRO
0

SIG
0
zo. 23-09 16:00
DBO vs
LDN
wo. 26-09 20:00
LDN vs
DBO
za. 29-09 20:00
LDN vs
LUN
zo. 30-09 16:00
RDM vs
LWD
zo. 30-09 16:30
ZWO vs
DBO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Houdt GasTerra Flames thuisvoordeel?


Houdt GasTerra Flames thuisvoordeel?

Door Martin Hoekstra
 

OEGSTGEEST, 17 mei 2014 – Na twee wedstrijden in de Finals is er nog geen verschil ontstaan tussen SPM Shoeters en GasTerra Flames. Wel lijkt het momentum naar de Bossche ploeg te verschuiven. Houdt GasTerra Flames vanavond het thuisvoordeel vast?
 

Thuisvoordeel in de play-offs is van grote waarde. Het is niet voor niets dat zowel Ivica Skelin na de eerste wedstrijd in Groningen, als Sam Jones na afloop van wedstrijd twee het publiek bedankte voor hun steun. Zonder de zesde man had het in beide wedstrijden wellicht totaal anders kunnen aflopen. Voor het basketbal zelf zou een volle bak vanavond in Martiniplaza een goede zaak zijn. Helemaal als beide ploegen weer met een geweldige intensiteit spelen en voor elke centimeter ruimte willen knokken.
 

GasTerra Flames – SPM Shoeters  (1-1)
Waar in de eerste wedstrijd de punten erg duur waren, daar had SPM  Shoeters aan het eind van het tweede duel minder moeite om te scoren. GasTerra Flames probeert de inbreng van Tai Wesley tot een minimum te beperken. “Wij hebben wat aanpassingen gedaan in onze aanval. Onze schutters krijgen nu meer ruimte en gelukkig gaan de ballen er in”, gaf Kees Akerboom na de eerste wedstrijd te kennen. Dat geldt de hele serie al voor het schutterswerk van Akerboom zelf, maar in de tweede wedstrijd gooide Ali Farokhmanesh van buiten ook de nodige ballen raak. Bovendien pakte SPM Shoeters aan het eind van de wedstrijd veelal de verdedigende rebound.
 

Diezelfde Akerboom vindt dat GasTerra Flames een betere ploeg heeft, maar dat de Bosschenaren bereid zijn om de mouwen op te stropen en te gaan knokken voor een goed resultaat. Voor de serie is het natuurlijk mooi dat beide ploegen weer op gelijke hoogte staan. Want het had net zo makkelijk 2-0 voor de Groningers kunnen worden. Bij 63-66 en nog vier minuten te gaan, leken de bezoekers de controle over de wedstrijd te hebben. Overigens kan SPM Shoeters ook aangeven, dat de Bosschenaren in de eerste wedstrijd de kans hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
 

Bij GasTerra Flames had zowel Arvin Slagter als Ross Bekkering het idee wat de oorzaak was van de nederlaag. Bekkering: “We waren aan het einde van de wedstrijd niet scherp genoeg in onze verdediging.” Slagter zag het al eerder misgaan. “In eerdere fases in de wedstrijd kreeg SPM Shoeters veel te veel makkelijke ballen. Dat kom je dan op het einde tekort. We zullen beter moeten verdedigen.”
 

Vanavond heeft GasTerra Flames de kans om aan te tonen dat de juiste intensiteit er weer is om de wedstrijd winnend af te sluiten en SPM Shoeters lam te leggen. Immers, een nederlaag tegen SPM Shoeters betekent wel dat het thuisvoordeel verloren gaat en dat de Bosschenaren de noodzakelijke overwinning on the road binnenhalen.
 

Stand

Team G W L Pnt 
Donar Groningen 0 0 0
Landstede Basketbal Zwolle 0 0 0

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 0 0 0
New Heroes Basketball Den Bosch 0 0 0
Feyenoord Basketbal Rotterdam 0 0 0
Aris Leeuwarden 0 0 0

Apollo Amsterdam 0 0 0
Den Helder Suns 0 0 0
Basketball Academie Limburg 0 0 0
10  Dutch Windmills Dordrecht 0 0 0

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken